17. mart 2022.17. mar 2022.
Ugrožena  bezbednost dece
UZVEĆE

Ugrožena bezbednost dece

U opštini Bogatić kažu da je ovaj problem evidentiran i uskoro očekuju da bude rešen, shodno aktivnostima odgovornih za ovaj putni pravac
Od sela Glušci u opštini Bogatić, prema Uzveću, ne postoji ni jedan vertikalni saobraćajni znak koji bi ukazivao da je tu škola. Uzgred, ne postoji obeležen pešački prelaz, što je za većinu meštana nedopustivo i nezamislivo, budući da se škola nalazi u centru sela, kraj puta na pravcu dužine oko jedan kilometar, a ovaj putni pravac je velikog intenziteta. To dodatno uznemirava i plaši meštane, koji brinu za bezbednost svoje dece.

Na ovaj problem više puta je odgovornima ukazivao, a nedavno i u Skupštini opštine Bogatić postavio odborničko pitanje, odbornik Evropske zelene partije Aleksandar Firaunović, ali bez rezultata.

Aleksandar Firaunović


Njegovom mišljenju se ovog puta i posredstvom našeg lista pridružuju meštani Uzveća Vladimir Dejanić i Mirjana Žikić, čija deca svakodnevno idu u ovu školu.

-Svakodnevno moram da odvodim i dovodim decu iz škole, bez obzira što je naša kuća blizu. To je moj i suprugin svakodnevni posao. Skrenuo bih pažnju i da potrebu izgradnje trotoara, kako bi deca koja su udaljena od škole mogla takođe da budu bezbednija, kaže Dejanić.

Vladimir Dejanić


Zbog ovog saobraćajnog problema je zabrinuta i meštanka Mirjana, koja takođe ima decu.

-Prinuđeni smo da decu pratimo od kuće do škole i nazad, svakodnevno. Nije dopustivo da nemamo saobraćajne znake koji bi ukazivali na blizinu škole, dodaje Mirjana.

Mirjana Žikić


U opštini Bogatić kažu da je ovaj problem evidentiran i uskoro očekuju da bude rešen, shodno aktivnostima odgovornih za ovaj putni pravac.. Na nekim mestima u opštini oni su već reagovali postavljanjem odgovarajuće putne signalizacije u blizini škola.

Istina je da je na sednici Skupštine opštine Bogatić u okviru odborničkih pitanja postavljeno i ovo. Očigledno od brzine reagovanja nadležnih, a to bi u ovoj lokalnoj samoupravi ističu moglo biti brzo, zavisi i rešenje pomenutog problema koji kako nezadovoljni meštani kažu nije od juče.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa