17. mart 2022.17. mar 2022.
Vučić najavio izgradnju puta do Uba, zatvorenog bazena, nova radna mesta
PREDSEDNIK SRBIJE I LIDER SRPSKE NAPREDNE STRANKE U KOCELjEVI

Vučić najavio izgradnju puta do Uba, zatvorenog bazena, nova radna mesta

U okviru predizbornih aktivnosti predsednik Republike Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić održao je prošlog četvrtka miting u Koceljevi.braćajući se okupljenim građanima, članovima i simpatizerima svoje partije poručio je da će u narednom periodu biti nastavljena ulaganja u izgradnju putne mreže, te da će najvažniji projekat u ovoj oblasti biti revitalizacija saobraćajnice prema Ubu u dužini od 25 kilometara kako bi stanovnicima Koceljeve auto put “Miloš Veliki” bio dostupniji.

-Uradili smo zajedno za mnoga mesta više nego svi dosada ali nikada nisam siguran da li je dovoljno urađeno za Koceljevu kada pogledam koliko ima seoskih puteva neurađenih. Posebno sam došao da vam kažem jednu stvar koju ćemo da uradimo. Čim budete videli lepše vreme videćete i mašine i gledaćemo da vam uradimo izlaz na “Miloš Veliki”, 25 kilometara do Uba da to bude vrhunski put, da imate vezu i sa Beogradom, Ubom, Lajkovcem. Videćete da sa tim radovima krećemo čim bude malo bolje vreme, za nekih dvadesetak, mesec dana moći ćete da vidite sve mašine- poručio je Vučić na početku svog govora.

Govoreći o budućim investicijama lider naprednjaka i kandidat za predsednika države obećao je izgradnju zatvorenog bazena u ovoj varoši.

-Ono što je važno za ljude u Koceljevi, a pretpostavljam važno za ovu omladinu, to je da uradimo jednu dvoranu sa zatvorenim bazenom i to ćemo uraditi u narednom mandatu. Mislim da je to važno da bismo mogli decu da čuvamo ovde. Koceljeva nema mnogo stanovnika, ali nam je važno da to što imamo sačuvamo, da se broj ne smanjuje. Ako ne čuvamo svoja ognjišta onda ne znam čemu se nadamo u svojoj budućnosti. Srbija nije i ne sme da bude samo Beograd već moramo da vodimo računa o svim drugim delovima naše zamlje- istakao je Vučić i dodao da je jedna od obaveza koju imaju prema mladima u Koceljevi otvaranje novih radnih mesta.

-Što se mladih tiče mi imamo obavezu da u Koceljevu dovedemo još jednog značajnog investitora da biste mogli da ostanete ovde, da biste imali gde da se zaposlite i da ne morate da čekate hoće li biti mesta u opštini ili u nekoj drugoj državnoj službi. To je ono što je naš posao- najavio je lider SNS na prošlonedeljnom mitingu u tamnavskoj varoši.

U svom obraćanju podsetio je i na radove u oblasti kanalizacione mreže u okviru projekta Čista Srbija, koji će se realizovati u najvećem broju opština u zemlji i poručio da ne može da se seti svega onoga što se radi, ili što je u planu i za šta je finansiranje obezbeđeno.

-Važno je da razumete da ćemo raditi jedan po jedan od tih projekata i nije ih moguće uvek uraditi i čim uradimo nešto, vi kažete završeno je. Kad uradimo i renoviramo osnovu školu ovde, uradimo vrtić, uradimo nešto, kao da je to oduvek bilo tako. Znam ja, poštujete vi to, ali odmah se bacamo na ono što je sledeće, što je dobro, što od nas zahteva da radimo više i da ispunjavamo više. Uradićemo mi sve to ali da bismo uradili moramo da imamo stabilnost i mir i ne samo to. Moramo da imamo čvrste javne finansije, da imamo novac, moramo da imamo što je moguće više investicija i fabrika.

Te fabrike zapošljavaju ljude, donose novac našim lokalnim samoupravama. Zato nam treba još jedna fabrika u Koceljevi jer će tada i Koceljeva imati više novca da izdvoji za vas ovde, da ponudi ljudima nešto. Ali vas samo molim da razumete da je važno ceo taj sistem da sačuvamo da bismo mogli u budućnosti da pružamo takve rezultate- istakao je Aleksandar Vučić.

KAD SE VELIKI SVAĐAJU, MALI STRADAJU
Na predizbornom skupu u Koceljevi predsednik Republike Srbije osvrnuo se i na aktuelnu političku i ekonomsku situaciju u zemlji i svetu i poručio da ona nije ni malo laka za srpski narod i državu.

-Od Drugog svetskog rata, ako izuzmemo nas, Evropa i svet teško da su bili u komplikovanijoj situaciji i zato je za nas važno da ne srušimo sve mostove prijateljstva prema onima sa kojima smo prijateljstvo uvek gajili, a istovremeno je važno da ne budemo na udaru onih koji su silni i koji misle da bi mogli da naškode Srbiji. Rekao bih da je najvažnije da svakome možemo u lice da kažemo da imamo jednu zemlju i da hoćemo da štitimo naše državne interese više nego bilo čije druge- rekao je Vučić i ocenio da kad god se veliki tuku i svađaju, mali stradaju.

Prema njegovim rečima za Srbiju je važno da pokuša da to izbegne, da deca ne stradaju i da se sačuva budućnost za njih a to je moguće postići vođenjem mudre politike.

-Negde sam zadovoljan što smo uvek pokazali poštovanje prema međunarodnom pravu, poštovanju teritorijalnog integriteta suverenih država, ali ne mogu da kažem da sam nezadovoljan zbog činjenice da Srbija jedina od evropskih zemalja nije na spisku neprijatelja Ruske federacije- rekao je Vučić i nastavio da je obaveza državnog rukovodstva da čuva mir, stabilnost i snaži vojsku kako bi bila odvraćajući faktor.

-Da je imamo za razliku od vojske koju do skora nismo imali jer su je u potpunosti uništili zato što su se dodvoravali NATO-u. Neki od njih kažu da bi bilo dobro u budućnosti da idemo u NATO, a moj odgovor je da smatram da Srbija ne treba da ide u NATO, da smatram da Srbija može da prašta ali Srbija ne sme da zaboravi šta je bilo 1999.godine. Istovremeno, Srbija mora da snaži svoju armiju da bismo mogli da čuvamo svoje nebo i svoju zemlju- naglasio je predsednik države.

POLITIKA PRISTOJNE SRBIJE
Obraćajući se biračima istakao je da SNS želi da pokaže šta je to što je urađeno u teškim vremenima, šta su planovi i šta će uraditi u budućnosti te da je to jedina politika koja treba da dobije poverenje ljudi.

-To je politika pristojne Srbije. Srbije koja ne mora da vređa nikoga da bi dobila glas. Pristojne Srbije koja mora da uradi nešto za svoj narod da bi dobila njegovo poverenje. Ja sam siguran da vi prepoznajete šta je odgovornost. Važno je da verujete u dela, da verujete u planove i programe ljudi. I zato vas pozivam da 3.aprila pokažemo odgovornost, da pokažemo šta je pristojna Srbija, da kažemo šta je to što želimo za našu decu, šta je to što želimo za našu budućnost. A to je normalna, uređena Srbija koja gradi puteve i auto puteve. Srbija koja gradi pruge, bolnice, muzeje, pozorišta, bazene, dvorane, Srbija koja pravi veće plate i penzije za svoje građane- zaključio je predsednički kandidat SNS prošle nedelje na skupu u Koceljevi.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa