6. avgust 2009.6. avg 2009.
„ZORKA ““ MINERALNA ĐUBRIVA“ AD U RESTRUKTURIRANjU ŠABAC

PRODATA „MINERALNA ĐUBRIVA“

U petak, 31. jula, održano je javno nadmetanje u prostorijama Agencije za privatizaciju u Beogradu, na kome je prodata šabačka fabrika „Zorka ““ Mineralna đubriva“ kupcu firmi „Viktorija grup“ iz Novog Sada.
Pre ove prodaje, da podsetimo, bila su još dva javna poziva za prodaju dela imovine, odnosno prodavalo se 100% imovine „Zorka ““ Mineralna đubriva“.U prvom pokušaju je bila cena 100% od vrednosti imovine preduzeća, na drugom pokušaju bila je 75%, a sada kada su prodata „Mineralna đubriva“, cena je bila 51% od vrednosti imovine preduzeća. Početna cena na ovom poslednjem javnom nadmetanju kada je fabrika prodata bila je 3.426.000 evra i po toj ceni je i prodata.
Prema rečima Ilije Nenadovića, direktora „Zorke ““ Mineralnih đubriva“, kupac ““ „Viktorija grup“ iz Novog Sada je firma koja je prisutna u ovoj oblasti i ima svoju fabriku mineralnih đubriva i, takođe, prisutna je u sektoru poljoprivrede. Obaveze kupca su da primi sve radnike, da pokrene proizvodnju u roku od godinu dana i da ostane u toj oblasti najmanje tri godine...

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa