24. novembar 2011.24. nov 2011.
GALERIJA KULTURNOG CENTRA ŠABAC

UMETNIČKE PROFESORSKE DUŠE

Povodom 174 godine postojanja Šabačke gimnazije prošle srede, 16. novembra, otvorena izložba fotografija profesora pod nazivom „Slučajni trenutak ili čarolija“
Ljubitelji fotografije i lepih predela prošle srede u galeriji Kulturnog centra imali su priliku da pogledaju amaterska ostvarenja profesora Šabačke gimnazije. Pedagog Biljana Drobnjak, profesori fizičkog vaspitanja Momir Đorđević i Milena Spasojević, prof. matematike i informatike Violeta Kostadinović, prof. fizike Jasmina Đokić Jovanović i prof. biologije Ljiljana Đokić Freij otkrili su i svoju umetničku dušu.
- Od svoje pojave fotografija se umešala u umetnost i poremetila odnos slike i prirode i nagnala slikare da na drugi način gledaju i predstavljaju prirodu. Fotografija se u novije vreme osamostalila i mi je posmatramo kao zaseban vizuelni medij. Ona ima svoja izražajna sredstva koja su slična slici što vidimo i na ovim fotografijama. Izbor motiva, objekta, pristup objektu koji se fotografiše subjektivan je, pa prema tome, mi fotografiju doživljavamo isto tako na subjektivan način. Svaki fotograf koji ima nešto da kaže fotografijom obraća se širem krugu javnosti na ovakav način ““ izložbom ““ rekla je prof. likovnog Nada Pantelić otvarajući izložbu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa