17. mart 2022.17. mar 2022.
U borbi za plej of i opstanak: FK Mačva (foto: Z. Divljaković)

U borbi za plej of i opstanak: FK Mačva (foto: Z. Divljaković)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Sada se zbori o opstanku

Nastavljen niz loših rezultata. Svaka naredna utakmica važna. Mačva i Bačka u istoj poziciji. Šest ekipa će u niži rang, sada je sve upitno
Mačva nastavlja da igra loše i beleži još slabije rezultate. Jedan od najmlađih timova lige, do pre nekoliko meseci najprijatnije iznenađenje je u „slobodnom padu“ i ekipa koja je sredinom oktobra bila druga, sada je na devetom mestu strahujući od zone ispadanja. Nisu bili možda realni ni sjajni nastupi na početku sezoni, ali svakako nisu realne ni trenutne igre. Nema mnogo govora o utakmicama, jednostavno svi rivali izgledaju sigurnije od Mačve i to pokaže rezultat.

Savić nije više trener
Mladi stručnjak Boris Savić nije više trener Mačve. Posle niza loših rezultata rukovodstvo kluba i Savić su sporazumno prekinulu saradnju. Uz trnera Savića ekipu je napustio i asistent Goran Vuković. Savić je početkom juna došao u Šabac posle dobrih rezultata u Zvijezdi i IMT Rakovici.


Pet uzastopnih poraza zvuči grozno, no i to je deo prošlosti, sadašnjost i budućnost brinu. Plej aut je trenutno realniji od plej ofa, ali sve klizi ka nemirnoj sezoni brige za spas. Ekipa vapi za pobedom, što pre, već u petak, kada dolazi Bačka, ekipa u sličnoj poziciji kao Mačva i željna da se gosti u Šapcu. Boris Savić nije više trener i da li će „šok terapija“ dati rezultat pokazaće petak.

Grafičar – Mačva 3:0
Beograd. Gledalaca: 300. Gl. sudija: Predrag Janjuš; pomoćnici: Krstić i Mitić. Strelci: Mituljkić, Ilić i Knežević. Žuti kartoni: Ilić (Grafičar); Adamović, Nikolić (Mačva).
GRAFIČAR: Manojlović, Matić (Burmaz), Golijanin, Mituljikić (Babić), Bačanin (Ponjević), Knežević, Ilić (Petrović), Leković, Šiškov, Stajić, Luis Ibanez (Vasiljević).
MAČVA: Samurović, Nikolić, Pešić, Jevtić, Marković (Arnautović), Tojčić, Pejčić (Mijailović), Belić, Stevanović (Ristović), Kukuličić (Čvorić), Marjanović (Adamović).


Podsećamo da zbog smanjenja broja klubova u Super ligi, čak šest ekipa Prve lige će u niži rang, dakle deseto mesto donosi spas, ne i 11. pozicija. Mačva je sada deveta i uz Kabel u najslabijoj formi u Ligi. Bačka je na poziciji 11 sa tri boda manje. Toliko je važan predstojeći duel. Jedna pobeda menja mnogo toga, ali je treba ostvariti.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa