17. mart 2022.17. mar 2022.
Ljudska zavist ili šta drugo?
NA TRAGU OTROVANIH PASA

Ljudska zavist ili šta drugo?

Ogromni šarplaninac koji je na ulici u Crnoj Bari izujedao ljude, tragično završio, a to je pored osude pokrenulo i lavinu drugih pitanja, među kojima je i najproblematičnija konstatacija da pse truju, nastojeći da između ostalog njihovim vlasnicima pričine bol
Nedavna vest iz Crne Bare da je stariji pas, ogroman šarplaninac na ulici ovog pitomog mačvanskog sela izujedao ljude, uznemirila je meštane, pokrenula lavinu pitanja i različitih konstatacija. Pouzdano je utvrđeno da su vlasnici psa bračni par Brodić iz ovog sela koji već 30 godina rade u inostranstvu, a u poslednje vreme kući sve češće dolaze. Šarplaninac je tragično završio u prihvatilištu za pse u Bogatiću.

Slična sudbina ali bez predhodnog nanošenja povreda ljudima od strane psa, zadesila je trogodišnjeg Brak jazavičara Lakija, umiljatog psa, ljubimca porodice Puzić iz Bogatića, koga je neko otrovao. Neraspoloženje i tuga zbog gubitka psa, koji je u kući imao i svoj krevetac, pritisla je ovu porodicu.
Ništa manje teško nisu se osećali ni bračni par Brodić iz Crne Bare kada su došli na rodno ognjište, i na dvorištu zatekli otrovane pse, labradora i dvoje štenadi. Njihovu tragediju upotpunila je smrt pominjanog šarplaninca. Psi su im kao lek i učinili su dosta toga da im život bude udobniji.

Iz svega pominjanog, nameće se zaključak da pse ubijaju otrovom i tako nanose bol, pre svih njihovim vlasnicima, ali i drugim ljubiteljima pasa. Od vlasnika dolaze srceparajuće priče o svojim ljubimcima kojima je neko oduzeo život, a ne retko novinske stupce pune i informacije da je razjareni pas naneo teške telesne povrede čoveku.

Skupa je očigledno potrebno uvođenje više reda u ovu oblast života, koju bi valjalo ozbiljnije shvatiti i tako se i ponašati.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa