24. novembar 2011.24. nov 2011.
ZUMBA

ERUPCIJA ADRENALINA

Kombinacija zanosnih latino ritmova koji se stapaju sa jednostavnim fitnes programom “Zumba“, sve popularniji vid vežbanja među našim sugrađankama. Program je namenjen svima koji žele da se zabave trenirajući. Starosna granica ne postoji, potrebne su samo dobra volja, istrajnost i upornost
Zumba program je kombinacija latino ritmova sa jednostavnim pokretima koji se stapaju sa fitnes programom. Ona nikog ne ostavlja ravnodušnim. Daje dugoročne efekte. Uz erupciju adrenalina sagorevate kalorije, obnavljate energiju i učite korake koji će vas “zaraziti“ za ceo život ““ objašnjava instruktorka zumbe u fitnes zoni “Conan“ Marina Grujičić.
Program je nastao devedesetih godina prošlog veka. Koliko je u poslednje vreme dobio na popularnosti, govori podatak da od 2009. godine postoji više od dvadeset hiljada zumba instruktora u 35 zemalja.
- Prvi čovek zumbe Alberto (Beto) Perez iz Kolumbije, krenuo je na svoj čas aerobika, ali nije imao potrebnu muziku. Odlučio se da improvizuje. Iz auta je uzeo kasete, koje privatno sluša, a one su sadržale latino ritmove i počeo da eksperimentiše spajajući pokrete različitih latino plesova, sa elementima fitnesa, aerobika. Tada je, sa svojim učenicima otkrio koliko je ovaj vid vežbanja zanimljiviji, lepši, življi. Posle toga zumba se širi po celom svetu ““ kaže Marina.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa