24. novembar 2011.24. nov 2011.
KAD PORASTEM BIĆU SLIKAR

KOŠARKAŠ SA ČETKICOM U RUCI

Oni su mladi, talentovani i kažu, istrajni u svojim namerama da kad porastu budu slikari. Zajednička im je ljubav prema likovnoj umetnosti i Škola crtanja Braće Lukić gde stiču prve pouke i razvijaju kreativnost
Da sam talentovan za crtanje otkrili su još u vrtiću. Moji vaspitači Goca i Dejan, primetili su da lepo crtam i savetovali majku da me upiše u neku školu slikanja ““ kaže Bojan Vasić, učenik drugog razreda OŠ “Jevrem Obrenović“ iz Šapca.
Od otkrića njegove nadarenosti do polaska u Školu crtanja braće Lukić prošlo je neko vreme, tako da Bojan tek poslednjih deset meseci redovno pohađa časove i vredno “vežba ruku“. Kaže da je za sada dosta naučio. Pre svega da pravilno senči, crta veće oblike, pravi predmete od gline.
- Poslednja dva puta, nastavnik nam je postavio mrtvu prirodu pa smo to crtali. Ranije smo precrtavali sa papira. Saznao sam kako treba da senčim, podebljam liniju, crtam krupnije predmete ““ objašnjava Bojan.
Inače, odličan učenik u redovnoj školi, Bojan pored umetnosti voli i sport. Najomiljeniji predmet u školi mu je srpski, možda i zbog činjenice da veliki deo vremena provodi sa majkom u Biblioteci šabačkoj. Oko budućeg poziva se za sada dvoumi.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa