24. mart 2022.24. mar 2022.
Mladost navikla na pobede – VK Sava

Mladost navikla na pobede – VK Sava

VATERPOLO: PRVA B LIGA

Pobede u nizu

Nova ubedljiva pobeda. Kikinda još favorit. Šapčani koncentrisani na svoje rezultate. Očekivanja već prevaziđena
Sava čini šta je do nje da osvoji titulu, ali je svakako prevazišla očekivanja, to čini i dalje. Baraž za Prvu A ligu je siguran svakako.

Košutnjak, iako iskusniji, nije bio adekvatan rival i šta je tabela pokazala pre meča, dokazao je bazen, rezultat je dovoljno slikovit.

Pred Šapčanima je vikend pauze, slobodni su u narednom kolu, osluškivaće dešavanja iz Kikinde i pripremati gostovanje u Banja Luci. U taj meč ulaze kao favoriti. Ipak, Banjalučani su u borbi sa Košutnjakom da izbegnu ispadanje.

- Nismo nametali imperativ momcima pred start, ali su oni prevazišli sve i pokazali karakter. Kikinda je favorit. Mi razmišljamo o narednom duelu, želimo pobedu. Ako ne bude dovoljno za prvo mesto, bićemo drugi i spremati baraž. Želimo uspeh u svakom meču - rekao je asistent trenera Save Bojan Bogićević.

Sava – Košutnjak 16:5 (4:2, 4:1, 5:1, 3:1)
Gradski bazen. Gledalaca: 300. Sudije: Radovanović i Klisura (oba Beograd). Isključenja: Sava 6, Košutnjak 7. Peterci: Sava 3 (3).
SAVA: Alimpić, Novaković 2, Babić 3, Zec 1, Marić 1, Trbović 2, Savković, Jezdimirović 1, Pantelić 2, Lazić, Zec 3. Mićanović 1, Mijailović, Mićić. KOŠUTNjAK: Milenković, Grijanović, Josijević, Pavlović, Spasović 1, Srejić, Puača, Jevtović, Stefanović , Stefanović 1, Savić 1, Zec 2, Nedović, Pantić.


Dorćol nije uspeo da namuči Kikindi, slavio je ŽAK ubedljivo. U derbiju pretposlednjeg kola dočekuju Spartak Prozivku.

Pobeda ŽAK ili remi vraća njih na prvo mesto, eventualna pobeda Subotice zadržava Savu na vrhu i automatski Šapčani postaju prvo favoriti za viši rang.

U mogućem baražu rival će biti veliki Bečej ili Rasina, bitka dva kluba još traje. Obe ekipe imaju po deset bodova dva kola pre kraja.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa