24. novembar 2011.24. nov 2011.
ŠKOLA ZA UMETNIČKE ZANATE

OPUŠTENO I ZANIMLjIVO

U saradnji sa Filozofskim fakultetom iz Beograda prošlog četvrtka realizovan drugi set radionica koje su obuhvatile istoriju i pedagogiju. Radionice se pokazale uspešnim i za predavače i za učenike
U okviru projekta „Male radionice društvenih i humanističkih nauka“ Filozofskog fakulteta iz Beograda prošlog četvrtka održane su radionice „Izvori nam govore“ i „Pobedimo smor“ studenata i postdiplomaca istorije i pedagogije.
Danica Ilić, student treće godine istorije, i Miloš Lazić, apsolvent, kroz priču i razgovor sa učenicima, pokazali su da istoriju ne čine samo godine, događaji i nečije tumačenje, već da je istorija sve ono što ih okružuje i što rade.
- Ono što oni za sobom ostavljaju jeste istorija, neka vrsta istorijskog izvora. Mi smo hteli da im pokažemo da istorijski izvori nisu samo papiri, građevine, usmeni ostaci, već su to i filmovi, muzika, ritmovi, slikarstvo, plakati. Apsolutno sve što ih okružuje što oni nikada, verovatno, nisu ni smatrali istorijskim izvorom. Ono što se meni dopalo je to što su ljudi koji su odlučili da učestvuju u razgovoru sa nama, a bilo ih je dosta, zaista pokazali veliko znanja i veliko poznavanje svih tih stvari što je prilično iznenađujuće, jer mnoge naše kolege nisu upoznate sa tim ““ rekla je Danica Ilić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa