24. mart 2022.24. mar 2022.
Treći u Srbiji: VK Sava 2006. godište

Treći u Srbiji: VK Sava 2006. godište

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

Bronza za kolekciju odličja

Posle zlata 2008. godišta, šabački vaterpolo je osvojio još jedno odličje na nacionalnom nivou, drugo na drugoj završnici u 2022. godini. Momci rođeni 2006. zauzeli su treće mesto na završnici Kupa Srbije. Iz istog razloga kao i dve godine mlađi, nastupali su pod imenom Sava.

Do bronze su Šapčane na završnom turniru u Valjevu vodile dve pobede i jedan poraz. Očekivano su izgubili od neprikosnovenog šampiona Banjice, ali su nadigrali vršnjake iz Singidunuma 11:2 i domaćeg Valisa 11:5. Titulu je osvojila Banjica.

Savu su predvodili Nikola Car i Milivoj Branković. Prethodne godine generacija koja nije prve vaterpolo korake mogla da napravi na Gradskom bazenu u Šapcu, osvojila je nacionalno srebro i bronzu, te im je ovo treće odličje u nizu.

U borbi za titulu: VK Šabac 2010. godište


Najmlađi u finalu
Na domaćem bazenu Šabac 2, godište 2010. ostvarili je rutinske tri pobede i izborilo plasman na državno finale Kupa Srbije. Savladali su Banjicu i Zemun po 14:0 i u velikom derbiju Novi Beograd 11:7, obezbedivši ne samo prvo mesto, nego i maksimalnih devet bodova za finale. Tim su vodili Miroslav Mandić i Igor Jovanović.

Uz Šabac u finale odlaze Novi Beograd i Bečej. Partizan, Vojvodina i Radnički će biti takmaci u finalu i borbi za medalju. Na startu će vrh deliti Šabac i Partizan sa maksimalnih devet bodova, Novi Beograd ima šest, Vojvodina pet, Radnički četiri, Bečej tri.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa