24. mart 2022.24. mar 2022.
Snaga u prolećnoj polusezoni – Ana Radović (foto: ŽRK Medicinar fb)

Snaga u prolećnoj polusezoni – Ana Radović (foto: ŽRK Medicinar fb)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Imperativ derbi trijumfa

Medicinaru je plej of još uvek dostižan, ali je put do njega otežan posle neuspeha u Novom Sadu. Šapčanke očekuje niz izuzetno teških utakmica gde će imperativ pobede biti sveprisutan, bar za plej of ambicije. Pred nama je vikend okršaja rukometa Šapca i Kragujevca. U ženskom delu, u derbiju, Medicinar dočekuje vicešampiona, probuđeni Radnički. Šumadijke nisu dobro ušle u sezonu, njihovu slabiju formu iskoristio je i mladi tim Medicinara pobedivši u Kragujevcu jesenas, međutim, gledajući Radnički sada, gledate mnogo drugačiju, spremniju i sigurniju ekipu.

Vojvodina – Medicinar 31:29 (16:14)
SC „Slana bara“. Gledalaca: 200. Sudije: Nenadić (Mladenovac) i Stefanović (Zemun). Sedmerci: Vojvodina 4 (1); Medicinar 3 (1). Isključenja: Vojvodina 12; Medicinar 10 minuta. Crveni karton: Bošnjak (Vojvodina) 30 minut.
MEDICINAR: Jarić, Obrenović 2, Kojić 5, Radović 4, Radukić, Tomković 5, Cvejić (2 odbrane), Kažić, Cvetinović 1, Vasić 2, Krstić 3(1), Rakić 3, Ivković 4, Glišić (4 odbrane).


Dokaz u prilog tome su ubedljive pobede protiv Naise, odnosno trijumf nad Železničarom u prethodnom kolu, što u kombinaciji sa plasmanom na finalni turnir Kupa ukazuje na kvalitet. Inđić, Todorović, Stojiljković, sjajna Teodora Petrović su neki od aduta gošći. Medicinar je poražen, ali nije nadigran u dva prethodna meča i kao i Kragujevac izgleda bolje od starta proleća, a možda bi bio i koji bod više da nema konstantnih problema sa povredama i malo mogućnosti za rotaciju. Podsećamo, plavo-bele su takođe na završnbom turniru Kupa Srbije.

Kragujevčanke nisu uspešne na gostovanjima i to je pozitivno za Medicinar. Pobedom bi domaće sustigle i prestigle Radnički zbog boljeg međusobnog odnosa sa njima. Koliko je trijumf važan govori kasniji raspored gde Medicinar redom: gostuje Jagodini, dočekuje Naisu, putuje u Novu Pazovu u poslednjem kolu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa