31. mart 2022.31. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Podrška za samostalni život – Novi početak

Izgradnja stambenih jedinica za socijalno ugrožene

Projekat finansiran sredstvima Evropske unije i budžeta grada Šapca. Cilj projekta poboljšanje životnih uslova i uključenost u socijalni i društveni život
U okviru projekta EU SHAI- „Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge, Grad Šabac sa partnerima, Centrom za socijalni rad i Karitasom realizuje projekat „Podrška za samostalni život – Novi početak“ koji se finansira sredstvima Evropske unije i budžeta grada Šapca.

Ovim projektom predviđena je izgradnja i opremanje 23 stambene jedinice za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, koje će biti izgrađene u ulici Bože Milanovića u Šapcu.
Cilj projekta je poboljšanje životnih uslova i uključenost u socijalni i ekonomski život lokalne zajednice kroz izgradnju individualnih stambenih jedinica i primenu aktivnih mera socijalne inkluzije.

Ovom prilikom podsećamo naše sugrađane da je javni poziv u toku i da zainteresovani prijave mogu podneti do 4. aprila 2022. godine


-Budući korisnici objekata imaće priliku da prođu različite obuke kako bi kroz novostečena znanja i veštine bili osnaženi za aktivno učešće na tržištu rada i životu društvene zajednice – istakla je načelnica Društvenih delatnosti Ana Marinković.

Korisnici stambenih jedinica i aktivnih mera socijalne inkluzije mogu biti romske porodice, žene žrtve porodičnog nasilja, osobe sa invaliditetom i mladi do 26 godina kojima prestaje ili je prestao smeštaj u ustanovi socijalne zaštite ili hraniteljskoj porodici.

Foto: "Glas Podrinja"


-Ovom prilikom podsećamo naše sugrađane da je javni poziv u toku i da zainteresovani prijave mogu podneti do 4. aprila 2022. godine. Tekst javnog poziva istaknut je na oglasnoj tabli Gradske uprave grada Šapca, Centra za socijalni rad, mesnih zajednica, Karitasa Šabac i na internet stranici grada Šapca – dodala je Ana Marinković.

Zainteresovana lica sve dodatne informacije mogu dobiti u Gradskoj upravi grada Šapca, na prvom spratu, kancelarija br 26 ili putem telefona 015/364-120.
Ž.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa