31. mart 2022.31. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Nova oprema za učionicu OŠ „Dositej Obradović“ u Bukoru za predškolce

Ulaganje u najmlađe, ulaganje u budućnost

Nova oprema za učionicu OŠ „Dositej Obradović“ u Bukoru za predškolce vredna 200.000 dinara. Predškolsku grupu u Bukoru trenutno pohađa sedam mališana, naredne broj će biti devet, a 2024. jedanaest najmlađih steći prva znanja u novoopremljenom prostoru
Grad Šabac izdvojio je 200.000 dinara za opremanje učionice izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Bukoru za najmlađe meštane koji u ovoj obrazovnoj ustanovi borave kao predškolci.

Prilikom posete ovom pocerskom selu gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić je naglasio da je jedan od prioriteta grada stvaranje boljih uslova za obrazovanje dece.

-Politika grada Šapca je da svuda budu isti uslovi, bez obzira da li je reč o centru grada, ili najudaljenijem selu kao što je Bukor. Predškolska ustanova je istakla da je u ovom mestu bilo neophodno opremanje učionice kako bi deca imala dobre uslove za boravak. Grad je slušao potrebe meštana i PU kada su u pitanju najmlađi, te smo izdvojili novčana sredstva za opremanje prostora - rekao je gradonačelnik Pajić dodavši da se iz lokalnog budžeta za obrazovanje izdvaja na godišnjem nivou više od milijardu dinara.

Foto: "Glas Podrinja"


-Ulaganje u predškolsko, osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje je jedan od stožera naših aktivnosti. Po dolasku na čelo grada smanjili smo cenu vrtića za 10% i uvideli da postoji mogućnost u budžetu za 2022. godinu da cena bude niža za još 10%. Trudićemo se da i u narednim godinama korigujemo cenu, kako bi bila u rangu republičke, ali da to ne utiče na kvalitet usluge. Cilj nam je da obrazovanje bude ono po čemu će grad Šabac biti prepoznatljiv. Delima pokušavamo da pokažemo koliko nam je bitno da Šabac postane grad budućnosti.

Predškolsku grupu u Bukoru trenutno pohađa sedam mališana, naredne broj će biti devet, a 2024. jedanaest najmlađih steći prva znanja u novoopremljenom prostoru. Broj dece u školskim klupama svakog septembra je veći u ovom izdvojenom odeljenju OŠ „Dositej Obradović“, a kako je najavljeno, Grad će za 1100 budućih prvaka obezbediti besplatne udžbenike.

-Iako je Bukor najudaljenije mesto mladi ostaju na selu, što potvrđuje i činjenica da je svake godine sve veći broj učenika. Za četiri godine broj dece biće 14, a sada ih je sedam. Gradska uprava se zalaže da deca na selu, kao i deca u gradu imaju iste uslove. Opremljen je prostor za predškolce, a sledi opremanje prostora za osnovce od prvog do četvrtog razreda - istakla je direktorka OŠ „Dositej Obradović“ Suzana Petrović.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa