31. mart 2022.31. mar 2022.
PREDSEDNIK RIK-A PISAO URSULI FON DER LAJEN

Netačni navodi da se planira izborna krađa

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević uputio je pismo predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, u kojem oštro demantuje navode iz otvorenog pisma u kojem su 38 nevladinih organizacija i 36 profesora iskazali zabrinutost zbog navodno “unapred isplaniranih prevara birača” na predstojećim izborima 3. aprila.

“Navodi o tome da se na predstojećim izborima planira izborna krađa apsolutno su netačni i tendenciozno plasirani kako bi se unapred opravdao loš rezultat opozicije, a aktuelna vlast, preko organa za sprovođenje izbora, optužila za navodno nameštanje izbornih rezultata”, navodi Dimitrijević u saopštenju Republičke izborne komisije.

Predsednik RIK-a je, ocenivši da su “svi navodi iz otvorenog pisma objavljenog 25. marta u dnevnom listu Danas netačni”, pozvao da se “uz više od 3.500 do sada prijavljenih posmatrača, prošire kapaciteti svih posmatračkih misija, kako bi se aktuelni izborni proces sagledao što sveobuhvatnije”.
“Podsećam da sve opozicione političke stranke koje učestvuju na izborima imaju pravo da odrede preko 300.000 svojih predstavnika u sve biračke odbore”, naveo je predsednik Republičke izborne komisije.
RTS

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa