24. novembar 2011.24. nov 2011.
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOCELjEVA

JEDNOGLASNO BEZ RASPRAVE

Prošlog petka održana 22. sednica SO Koceljeva. Na dnevnom redu izvršenje budžeta, izveštaji o radu obrazovnih ustanova, odluka o pravima i uslugama socijalne zaštite. Odbornici za samo pola sata usvojili 12 tačaka. Diskutovano samo povodom odborničkih pitanja i predloga
Prošlonedeljnu sednicu Skupštine opštine Koceljeva obeležio je izostanak rasprave po svim tačkama dnevnog reda kao i odbornička pitanja vezana uglavnom za oblast rada zdravstvene ustanove u Koceljevi.
Na dnevnom redu našlo se i izvršenje opštinskog budžeta za prvih devet meseci ove godine. Planirani budžet ove opštine za tekuću godinu je nešto više od 208,5 miliona dinara. Za prvih devet meseci ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od preko 137 miliona ili 66,08 odsto u odnosu na planirane.
U izveštaju se navodi da najveće ostvarenje na prihodnoj strani u odnosu na plan imaju naknade za korišćenje prirodnih dobara, kapitalni transferi od drugih nivoa vlasti, kamate na sredstva konsolidovanog računa trezora, porez na druge prihode kao i tekući transferi od drugih nivoa vlasti u korist opštine. Najveće odstupanje zabeleženo je kod kapitalnih dobrovoljnih transfera od fizičkih i pravnih lica kao i mešovitih i neodređenih prihoda koji u izveštajnom periodu uopšte nisu ostvareni dok su opštinske komunalne takse ostvarene u procentu od samo 0,32 odsto u odnosu na plan. Priliv ovih prihoda, kako se navodi, očekuje se tek u drugoj polovini godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa