31. mart 2022.31. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

POTprEDSEDNIK SOCIJALISTIČKE PARTIJE SRBIJE ĐORĐE MILIĆEVIĆ ZA “GLAS PODRINjA”

SPS ne obećava nego radi

Jedna je Socijalistička partija Srbije i dva stuba naše politike - nacionalni i socijalni. Mi na ove izbore izlazimo sa jasnim sloganom i mislim da imamo potpuno pravo na to, a to je – “Ivica Dačić premijer”. Reč je o čoveku koji je uvek pokazivao hrabrost i odgovornost onda kada je to bilo najpotrebnije. Ne takmičimo se ko će više da obeća tokom kampanje, nego želimo da se takmičimo ko će više da uradi nakon izborne kampanje
Potpredsednik Socijalističke partije Srbije, Đorđe Milićević, boravio je u utorka u Šapcu. Tom prilikom je za “Glas Podrinja” govorio o očekivanjima od predstojećih izbora i planovima ove stranke nakon njih.

-Na prethodnim izborima su pokušavali da minimiziraju SPS, pokušavali su da nas unište. Mi smo opstali i, ne samo da smo opstali, nego će SPS, ubeđen sam, sa svojim koalicionim partnerima, na ovim izborima imati daleko bolji rezultat nego što je imao na prethodnim parlamentarnim izborima. Dosta više kvazi levičara koji su nam poturali tadašnji predstavnici vladajuće koalicije, samo da bi otimali biračko telo SPS-a. Jedna je Socijalistička partija Srbije i dva stuba naše politike - nacionalni i socijalni, kaže Đorđe Milićević.

Ističe da socijalna jednakost podrazumeva jedno humano, ekonomski prosperitetno, razvijeno društvo, u kome će svi imati jednake šanse. Dodaje da je takvo društvo postojalo i da će ponovo postojati onog trenutka kada lista SPS, Jedinstvene Srbije i Zelenih Srbije dobije najveći broj mandata u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Danas su svi ekolozi
-Danas svi pričaju o ekologiji, vidim i ovi koji su nekada bili u vlasti u Šapcu, su postali ekolozi. Ja ih mnogo dobro poznajem iz Narodne skupštine. Voleo bih da se sretnem sa Zelenovićem i da ga pitam kada je on u Narodnoj skupštini govorio o ekologiji. Kakve on veze ima sa ekologijom? To je zloupotreba ekologije u političke svrhe. Ekologija mora da ide ruku pod ruku sa ekonomijom i ja sam ubeđen sa će to biti, rekao je Đorđe Milićević.


-Verujem da će to biti već 3. aprila 2022. godine. Mi na ove izbore izlazimo sa jasnim sloganom i mislim da imamo potputno pravo na to, a to je – “Ivica Dačić premijer”. Reč je o čoveku koji je uvek pokazivao hrabrost i odgovornost onda kada je to bilo najpotrebnije, sačuvao je SPS i ne samo da ju je sačuvao nego je i modernizovao, reformisao, trasirao jedan novi put. Čovek koji je u prethodnom periodu preuzimao brojne odgovornosti, a iza toga su stajali samo rezultati. Takav je bio i kao ministar unutrašnjih poslova i kao ministar spoljnih poslova. Da li Srbija pamti ijednog ministra spoljnih poslova od 2000. godine do trenutka kada je Ivica Dačić preuzeo tu funkciju, koji je ostvario bilo koji rezultat? Svi su oni lobirali, ali za sebe, a ne za Srbiji. Ivica Dačić je radio u nacionalnom i državnom interesu Srbije, zajedno sa predsednikom Srbije i uspeo da 18 država povuče odluku o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova i Metohije. Nakon izbora 2020. godine, kada su pokušali da umanje političku ulogu Ivice Dačića, misleći da će ga izbor na mesto predsednika Narodne skupštine minimizirati kao predsednika stranke, koja je druga po snazi na političkoj sceni Srbije, on je jasno pokazao da funkcija ne čini čoveka nego čovek funkciju, rekao je Milićević.
Podsetio je da podržavaju izbor Aleksandra Vučića za novi mandat na mestu predsednika Srbije. Milićević kaže da imaju dobru saradnju sa Srpskom naprednom strankom i da su ponosni na sve što su uralili u prethodnih 10 godina.

-Razgovarali smo neposredno pred ove izbore i dogovorili se o nastavku saradnje, jer smatramo da sve što smo uradili jeste dobar i stabilan osnov za to. Dogovorili smo se da zajednički predsednički kandidat bude Aleksandar Vučić. Najbolji interes građana Srbije, u ovom trenutku je – Aleksandar Vučić predsednik Srbije, Ivica Dačić premijer, poručio je Đorđe Milićević.

Foto: "Glas Podrinja"


Ne želi da daje predizborna obećanja, ali kaže da će se boriti za mir i stabilnost, standard građana, ali i za mudro vođenje spoljne politike.

-Smatram da izborna kampanja nije vreme obećanja i SPS nije stranka koja voli da obećava tokom kampanje. Ne takmičimo se ko će više da obeća tokom kampanje, nego želimo da se takmičimo ko će više da uradi nakon izborne kampanje. Konkretno, ono za šta se SPS zalaže jeste mir i stabilnost u Srbiji i regionu. Srbija neće biti država siromašnih građana i mi smo to jasno definisali i kroz budžet za 2022. godinu gde smo poseban akcenat stavili na životni standard građana. Srbija je jedina država u svetu koja je u periodu pandemije izdvojila, kroz mere koje su usmerene ka životnom standardu građana i ka privredi 8,7 milijardi evra, što je oko 17 odsto bruto društvenog proizvoda. Jedina smo država koja je u periodu pandemije uspela da poveća i plate i penzije. Besplatno školstvo, bespaltno zdravstvo! Više preventive u zdravstvu, jer će onda i samo lečenje biti jeftinije, kaže Milićević.

Naveo je i da se zalažu za poboljšanje uslova u poljoprivredi, ali i za pdržavanje dobrih odnosa sa tradicionalnim prijateljima, pre svega Rusijom.

-Zalažemo se da subvecnije u oblasti poljoprivrede budu veće za 50 odsto. Period pandemije je pokazao da možete da se oslonite na dve stvari. Prva su sopstveni resursi, a to je, pre svega, zdrava hrana, a druga stvar su dobri odnosi sa tradicionalno prijateljski orjentisanim državama poput Rusije. Zato mi kažemo – nikada sankcije Rusiji! Nikada ne seći granu na kojoj sedite. Rusija je jedina država koja je bila uz Srbiju onda kada joj je bilo najteže, kaže Milićević.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa