31. mart 2022.31. mar 2022.
Investicije koje život znače
DOM ZDRAVLjA U BOGATIĆU

Investicije koje život znače

Posredstvom Ministarstva zdravlja iz projekta USAID i programa Ujedinjenih nacija, Dom zdravlja u Bogatiću dobio savremeno opremljeno sanitetsko vozilo za pružanje hitne medicinske pomoći. Ukupna vrednost je bila 12 miliona dinara
Dom zdravlja u Bogatiću čini značajne napore na povećanju ukupne opremljenosti za pružanje usluga građanima koje život znače.

Tako je sredinom prošle godine, posredstvom Ministarstva zdravlja iz projekta USAID i programa Ujedinjenih nacija, Dom zdravlja u Bogatiću dobio savremeno opremljeno sanitetsko vozilo za pružanje hitne medicinske pomoći. Ukupna vrednost je bila 12 miliona dinara.

Očekivanja su da u ovu medicinsku instituciju, izuzetno značajnu za pružanje zdravstvenih usluga pacijentima sa šireg prostora, uskoro stignu i dva nova sanitetska vozila. To bi značilo veliku pomoć i olakšanje pacijentima za prevoz na dijalizu. Ova donacija deo je projekta „Hitan odgovor Republike Srbije na Kovid 19“. Sprovodi ga Ministarstvo zdravlja sa Republičkom direkcijom za imovinu, a ugovor o tome nedavno je potpisao dr Aleksandar Martinović, direktor Doma zdravlja u Bogatiću.

-Nema sumnje da će nova vozila unaprediti kvalitet zdravstvene zaštite i efikasnost usluga, dodaje Martinović.

Nedavno su u centralnoj zgradi u Bogatiću instalirali digitalni rengen. Tu je i savremena oprema u biohemijskoj laboratoriji i zdravstvenoj ambulanti u Badovincima. Potpuno novi uređaji stigli su u oftamološki kabinet u Bogatiću.

-Svega toga ne bi bilo bez značajne pomoći naše lokalne samouprave i Ministarstva zdravlja Srbije, na čemu smo im mnogo zahvalni. Redovno prate naše aktivnosti i pomažu u granicama mogućnosti. Generalno naš zajednički cilj je unapređenje zdravstvenih usluga građanima i podizanje istih na viši nivo, zaključuje dr Martinović.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa