24. novembar 2011.24. nov 2011.
KANCELARIJA ZA MLADE KRUPANj

RECI “NE“ NASILjU

Prošlog vikenda na Gučevu održana druga trening obuka za buduće vršnjačke edukatore u okviru projekta “Brini o sebi i drugima ““ reci NE nasilju“. Projekat realizovan pod pokroviteljstvom udruženja građana “Svetionik“ iz Loznice, finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije
Kako navode u Kancelariji za mlade opštine Krupanj, reč je o projektu koji ima za cilj da stvori uslove za bezbedniji život mladih kroz prevenciju i smanjenje svih oblika nasilja, sa posebnim akcentom na vršnjačko nasilje i konstruktivne modele rešavanja sukoba među mladima. Usmeren je na osposobljavanje i osnaživanje četrdeset mladih volontera, saradnika i koordinatora Kancelarije za mlade iz osam gradova širom Srbije.
- Do sada je sprovedeno dve obuke. Na njima su učestvovali predstavnici iz Novog Pazara, Loznice, Kragujevca, Obrenovca, Knjaževca, Krupnja, Prijepolja i Lapova. Preko osmišljenog programa, mladi su stekli neophodna znanja i veštine neophodne za vršnjačku edukaciju i medijaciju iz oblasti tolerancije, nenasilnog rešavanja sukoba i konflikta, razumevanja među mladima, “šireći“ među mladima u svojim sredinama upravo preko podučavanja, sve ove vrednosti, kojima će moći da posreduju u sukobima među vršnjacima, i pomognu i pronađu načine za izlaske iz konfliktnih situacija ““ rekao je koordinator rada krupanjske Kancelarije za mlade Radenko Živanović, i napomenuo da će nizom “javnih događaja“ koje će sprovesti vršnjački edukatori, biti promovisan projekat i njegove osnovne ideje, dok će javnost i lokalne samouprave tim putem, biti bolje upoznate sa smislom projekta i njegovom važnošću za rešavanje sve izražajnijeg problema nasilja među mladima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa