24. novembar 2011.24. nov 2011.
ZA „GLAS PODRINjA“: DANIJELA MARKOVIĆ

INFORMATIZACIJA ŠABAČKE BOLNICE - VAŽAN POSAO

Iako se zdravstvene ustanove suočavaju sa brojnim, pre svega materijalnim, problemima, unapređenje kvaliteta usluga jedan je od prioriteta u njihovom radu
Zakonodavstvo, ali i razvoj informacionih tehnologija, aktuelizovali su priču o elektronskom kartonu i umrežavanju svih ustanova. Cilj je brža, efikasnija i kvalitetnija zdravstvena zaštita, pri čemu su podaci o pacijentu u potpunosti bezbedni, tvrde stručnjaci. U okviru projekta „Razvoj zdravstva Srbije - dodatno finansiranje“ Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“ Šabac početkom juna dobila je značajnu informatičku opremu. Informatizacija je veliki i izuzetno važan posao za bolnicu kaže načelnica Službe za informatiku Danijela Marković.
- Informatička oprema u našu bolnicu stigla je početkom juna. Prema planu Ministarstva zdravlja najpre je u potpunosti rekonstruisana i u delovima u kojima nije postojala, dorađena LAN mreža. Posle tehničke provere LAN mreže i prijema mreže od strane tehničkog lica Ministarstva zdravlja, krajem septembra, počela je instalacija i parametrizacija softvera. Početkom oktobra startovale su i prve obuke i implementacija softvera „Heliant“ u ambulantama Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ Šabac. Do sada je aplikacija pokrenuta u sledećim ambulantama:
službe za interne bolesti (uključujući KVD, alergološku i onkološku),
službe psihijatrijske
službe infektivnog
službe oftalmologije
službe ORL i MFH
službe hirurgije
službe ortopedije
službe urologije
službe URP

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa