31. mart 2022.31. mar 2022.
Dva ključna kola pred Mačvom: detalj sa meča Mačva – Timok

Dva ključna kola pred Mačvom: detalj sa meča Mačva – Timok

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Dve runde nade i strepnje

Remi protiv Timoka otežao poziciju Šapčana pred poslednja dva kola. Dueli protiv ekipa iz vrha. Borba za plej of istovremeno i borba za opstanak. Plej aut opasnost
Mačva i Timok su osvojili po bod, igra bez kvaliteta i tu je dovoljno slikovit rezultat. Zaječarci su propuštena prilika i prošlost, a ono što dolazi donosi brige. Sistem takmičenja je takav, kao i odnos među ekipama da i borba za opstanak ima dve faze.

Dva kola su preostala do plej ofa. U tom doigravanju ekipe za začelja bolje polovine igraju bez briga sedam kola, za svoju dušu i razigravanje mladih. Istovremeno će u plej autu svako kolo biti prelomno, jer će čak šest od osam ekipa iz te grupacije u Srpsku ligu. Kabel je jedini prežaljen, svi ostali su sa šansama, manjim ili većim. Gotovo da je izvesno da će bar jedan tim koji će u niži rang sakupiti više bodova od bar jedne plej of ekipe u zbiru, no to neće pomoći, jer su bili slabiji posle 30 kola. Paradoksalno, ali je tako, te je borba za plej of izuzetno važna.

Mačva – Timok 0:0 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 600. Glavni sudija: Marko Delibašić (Vrbas); pomoćnici: Borović (Batajnica) i Jovčić (Beograd). ŽUTI KARTONI: Tojčić i Marković (Mačva); Petrović, Simonović, Žerjal, Miljković (Timok).
MAČVA: Samurović, Marković, Pešić, Jevtić, Stevanović, Tojčić (Mićanović), Belić, Mijailović (Čvorić), Ristović (Nikolić), Filip Kukuličić (Arnautović), Arambašić.
TIMOK: Petrović, Nikolić (Ristić), Simonović, Pantić (Nikolić), Đorđević, Tričković (Miljković), Anđelović, Žerjal, Davidović, Petrović Kingsli (Đukić).


Mačva u narednom kolu gostuje u Rakovici, ekipi koja je po učinku u prolećnoj polusezoni druga! IMT je siguran u plej oofu i kandidat bar za superligaški baraž. Predvođeni Vladimirom Lučićem, najboljim strelcem ekipe, Rakovčani su jedini neporaženi na proleće. Poslednji put su poraženi još 18. oktobra! Interesantno, uspon su započeli kada je startovao pad Mačve. Dovoljno je reći da su pobedili Železničar u Pančevu i Javor u Ivanjici.

Posle puta do beogradske opštine, Mačva dočekuje doskorašnjeg lidera i još većžeg takmaca za Super ligu, novosadsku Mladost. Mačva je na istom učinku kao i Loznica koja je osma, međutim i meč više od njih, dok je kobna 11 pozicija daleko četiri boda. Činjenica je da Loznica i Radnički igraju međusobni duel u narednom kolu i imaju lakše rivale u poslednjem, Rad u Beogradu, odnosno Zlatibor u Mitrovici. Situacija je možda drugačija, jer je juče Loznica igrala protiv Rakovice odložen duel 24. kola.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa