31. mart 2022.31. mar 2022.
V. Brajović: foto RK Metaloplastika

V. Brajović: foto RK Metaloplastika

RUKOMET: KUP SRBIJE

San o trofeju

Vojvodina prvi favorit. Svi sanjaju pehar. Dubočica domaćin, pune tribine, Metaloplastika u boljoj formi. Realna repriza prošlosezonskog finala Kupa
Teško je govoriti o trofejima u domaćem rukometu ukoliko niste Vojvodina. Novosađani su već dugo dominantni i mahom sve trofeje grabe, bez popuštanja rivalima i sigurno da i u Leskovac stižu sa istom namerom. Ipak, Šapčanima ukoliko Vojvodina bude u fokusu, to znači da su se plasirali u finale, te da su Novosađani opravdali ulogu favorita protiv Radničkog. Put do tog trenutka je još dug.

Finale je u petak, prvog aprila, ali samo dve od četiri ekipe će imati razlog da misle o njemu, one koje pobede večeras, 31. marta u polufinalima. Metaloplastika do meča odluke mora preko domaćina. Dubočica ima motiv da ostvari najveći uspeh u istoriji plasmanom u finale. Očekivano je da iza sebe ima ispunjenu dvoranu, nadamo se ne i faktor sreće i onaj drugi faktor, jer plave dresove nose kvalitetniji igrači, a grb na njemu je grb veće i u ovom trenutku ekipe u boljoj formi.

Leskovac je u seriji od tri uzastopna poraza, mesec i po dana ne znaju za pobedu. Tim značajno ojačan igračima iz Niša koji su se priključili kada se Železničar suočio sa problemima, prikriveno je najavljivao da će biti najprijatnije iznenađenje doigravanje, s obzirom da su prvi deo odigrali odlično. Ipak, to se verovatno neće desiti, te im je kup poslednja prilika za pečat uspešne sezone. Pavlović, Atanasković, Mađar su uzdanice, kao i preiskusni golman Kocić.

Metaloplastika je četvrti uzastopni trijumf na volšeban način ispustila protiv Radničkog u derbiju, 23:23 (10:10). Imala je dva gola viška u poslednjem minutu, ali su greške odnele bod. Igrom je „plastika“ pokazala da je forma u usponu. U četiri poslednja meča imaju tri pobede i remi- Vratili su se u borbu za drugo mesto.

-Vojvodina je favorit, ali niko ne dolazi na završni turnir zadovoljan što je tu, već bar sanja, ako ne očekuje trofej. Naš cilj je pehar. Prvi cilj je plasman u finale. To treba učiniti protiv domaćina, posebno motivisanog pred domaćom publikom, ali kvalitet je na našoj strani – ističu u klubu.
Ovi rivali će odigrati i naredni prvenstveni duel, samo u Šapcu. Bilo je nerešeno u Leskovcu na startu, a novi meč u ovom gradu (četvrtak, 31. mart, od 19 časova) možda je i najvažniji do sada.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa