7. april 2022.7. apr 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Prijem za rukometaše Metaloplastike, osvajače Kupa Srbije

Pehar za početak trofejnog niza „plavih“

Trofej za klub i navijače. Trud i rad uvek daju rezultat. Važno što je uspeh ostvaren u godini kada je Šabac postao vlasnik dvorane „Zorka“. Ulaganja u sport opravdana. Infrastrukturni planovi
Rukometaši Metaloplastike su posle šest godina vratili trofej Kupa Srbije u Šabac, što je drugi seniorski pehar Šapčana u ovom veku, a kao i 2016. pehar je osvojen protiv zvaničnog šampiona Vojvodine. Ovaj put trijumfom 29:28 posle produžetaka.

-Vratili smo pehar gde mu je mesto, vratili smo ga u naš grad. Nisam rođen ovde, ali noseći dres Metaloplastike i Šabac je postao deo mene. Igrali smo neverovatno odbranu, imali smo veću želju, veće srce i pobeda je morala biti naša ko god da je rival na drugoj strani - rekao je kapiten Darko Arsić.

Titulu donosi pobeda u finalu, međutim put do finala je dug i ne odvija se samo na utakmicama nego u pristupu treninzima, psihološkoj pripremi i energiji navijača.

-Rad i trud uvek daju rezultate. Ovi momci treniraju vredno, predano, posvećeno, savesno i oni su apsolutno zaslužili pehar, pažnju i nadam se da smo Šapčane učinili ponosnim, jer je pobeda bila i za naše verne navijače. Trudićemo se da ovo bude početak kontinuiteta osvajanja pehara svake sezone - istakao je direktor RK Metaloplastika Slaviša Stojinović.

Na prijemu u Gradskoj kući, organizovanom u čast rukometaša istaknuto je da sport jeste jedan od najboljih promotera Šapca, a Metaloplastika klub koji je brend grada. Ovaj trofej i rezultati mlađih kategorija su garancija da će Metaloplastika i u budućnosti doneti mnogo radosti svojim navijačima i sugrađanima, uveren je gradonačelnik Šapca.

-Izuzetno mi je drago što se uspeh dogodio u godini kada je hala “Zorka” postala vlasništvo grada. Ovi momci su nas sve obradovali i pokazali da je ulaganje u sport važno i opravdano. Mi sigurno nećemo stati samo na zadovoljstvu kupovine dvorane, već planiramo da napravimo modernu halu za najvažnija sportska takmičenja. Uveren sam da ni Metaloplastika neće stati na ovom trofeju i verujem da će uslediti niz uspeha, ubrzo i šampionska titula i nastup u najjačim evropskim takmičenjima - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

U polufinalu Metaloplastika je nadigrala domaću Dubočicu. Pobeda u Kupu je osigurala pravo nastupa u Evropi naredne sezone za Šapčane. Ovo je ukupno šesti kup trofej šabačkog kluba, računajući i period bivših država.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa