7. april 2022.7. apr 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

ULTRAZVUČNI APARAT DONACIJA GRADA ZA DOM ZDRAVLjA

Za bolju uslugu i manje čekanja

“Ovom nabavkom ćemo podići nivo kvaliteta pružanja usluga koji će biti brži, efikasniji i naše sugrađanke neće dugo čekati na preglede, što je jako važno s obzirom da se povećao broj malignih bolesti kod žena. Najučestaliji su karcinom dojke i karcinom grlića materice. Mi ovom prilikom apelujemo na naše sugrađanke da se jave svom izabranom ginekologu”, navodi dr Jasmina Stanković, direktorka šabačkog Doma zdravlja
Služba za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” dobila je prošle sedmice ultrazvučni aparat, donaciju grada Šapca. Aparat je od velikog značaja za službu, zbog toga što se u prethodnom periodu rad obavljao na samo jednom aparatu, dok je drugi bio pokvaren.

-Ovom nabavkom ćemo podići nivo kvaliteta pružanja usluga koji će biti brži, efikasniji i naše sugrađanke neće dugo čekati na preglede, što je jako važno s obzirom da se povećao broj malignih bolesti kod žena. Najučestaliji su karcinom dojke i karcinom grlića materice. Mi ovom prilikom apelujemo na naše sugrađanke da se jave svom izabranom ginekologu, navodi dr Jasmina Stanković, direktorka šabačkog Doma zdravlja i zahvalila se gradu Šapcu na podršci koju pruža Domu zdravlja i primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kako u zapošljavanju zdravstvenih radnika i finasiranju njihovih plata, tako i u nabavci sanitetskih vozila i opreme.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić naveo je da je za aparat izdvojeno 3,7 miliona dinara iz budžeta grada.

-Smatramo da je ultrazvučni aparat, koji smo uručili službi ginekologije, nešto što je neophodno za kvalitet usluge koji obaljaju lekari u Domu zdravlja, ali i kako bi se smanjile gužve i čekanje na ovom odeljenju. Ove godine smo u budžetu predvideli 10 miliona za nabavku nove opreme za Dom zdravlja. Grad Šabac mnogo ulaže u zdravstvenu zaštitu i imamo kontinuitet u opremanju zdravstvenih ustanova. Tokom prethodnih 16 meseci smo uručili tri nova sanitetska vozila Domu zdravlja i još mnogo aparata i opreme neophodnih za bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Verujem da je to pravi način brige o našim sugrađanima, rekao je gradonačelnik Pajić.

Podsetio je i da u narednom periodu sledi izgradnja nove Šabačke bolnice u koju će iz republičkog budžeta biti uloženo 50 miliona evra, a koja će imati 74.000 kvadratnih metara.
Izgradnjom nove bolnice stvaraju se i nove mogućnosti za unapređenje rada Doma zdravlja.

-Projekat rekonstrukcije Opšte bolnice i Doma zdravlja predstavlja veliku unvesticiju. Po izgradnji nove bolnice, Dom zdravlja će preći u hirurški blok i na tom mestu će biti kompletna primarna zdravstvena zaštita. Od velikog značaja i za sve naše službe i za građane će biti da sve bude na jednom mestu, rekla je dr Jasmina Stanković.

Uručivanju opreme prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa