7. april 2022.7. apr 2022.
Posle šest godina Kup trofej u Šapcu: RK Metaloplastika (foto: RK Metaloplastika fb)

Posle šest godina Kup trofej u Šapcu: RK Metaloplastika (foto: RK Metaloplastika fb)

RUKOMET: METALOPLASTIKA OSVOJILA KUP SRBIJE

PEHAR PONOVO U ŠAPCU!

Metaloplastika osvojila drugi Kup Srbije i šesto ukupno kup znamenje. U finalu nadigrana i savladana Vojvodina. Rezultat zamajac za naredne mečeve u Super ligi. Dva pojedinačna trofeja
Metaloplastika je osvajač Kupa Srbije i već to dovoljno lepo zvuči kada se izgovori ili pročita, no ko je gledao dva meča „plavih“ na finalnom turniru može biti izuzetno ponocan na nastup mlade ekipe koja je najpre domaćina, a potom i činilo se nepobedivu Vojvodinu, ne samo pobedila, nego i nadigrala u maniru iskusnih i moćnih ekipa.

Dodić u reprezentaciji
Metaloplastika ima mlad tim, a jedan od izdanaka škole kluba, krilni igrač Mateja Dodić uvršten je na spisak reprezentativaca Srbije koji će se u dvomeču protiv Slovenije sredinom oktobra boriti za plasman na Svetsko prvenstvo 2023. godine. Selektor Đerona je Dodića uvrstio na spisak desnih krila zajedno sa: Radivojevićem, Vorkapićem i Đukićem.


-U Leskovac smo stigli uvereni da možemo do titule. Vojvodina i Radnički su ispred nas na tabeli, izgledalo je da Novosađani nemaju konkurenciju, nas je čekao domaćin u sjajnoj atmosferi, no opet smo došli uvereni da možemo do uspeha. Verovali smo u svoj rad, trening, verovali smo u snagu kolektiva koju posedujemo. Bilo je padova u igri, ali ne i psiholoških padova kod nas što nam je omogućilo da se budimo u pravo vreme i pobeđujemo – istakao je Vojislav Brajović, zvanično najbolji igrač završnog turnira.

Zasluženo znamenje (foto: RK Metaloplastika fb)


Polufinalni duel protiv Dubočice, Metaloplastika nije dobro počela, ali je već na sreidni poluvremena pokazala da je ipak značajno kvalitetnija ekipa. Sav pritisak, navijanje više hiljada gledalaca nisu uspeli da ugroze Metaloplastiku kada je prvi put povela.

Velike šanse davane su Vojvodini u velikom finalu. Imali su deset uzastopnih domaćih trofeja i samopouzdanje ekipe koja je praktično već obezbedila novu šampionsku titulu. Šapčani su slavili više nego zasluženo posle produžetaka, međutim zaslužili su slavlje i ranije. Čitav meč su vodili, imali pad samo u nekoliko minuta poslednjeg kvartala, uspeli da se iznova vrate, propuste napad za pobedu.

Vojvodina – M‘plastika 28:29
(24:24, 12:13) prod.
Leskovac. Gledalaca: 1.000. Sudije: Stojković i Nikolić. Sedmerci: Vojvodina 8 (5), Metaloplastika 2 (1). Isključenja: Vojvodina 18, Dubočica 8 mintua.
VOJVODINA: Šijan, Kurteš, Milić 1, Pribark 5 (2), Verkić, Ocvirk 4 (2), Milenković, Rađenović 1, Ratković 28, Tomić 2, Nikolić 7, Rogan, Kljajić 5, Bunjevčević, Bedoui.
METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić 2, Jevtić 1, Milovanović, Ćosić, Srdanović 4, Marković, Milovanović, Aziz 9, Ivanić, Arsić, Terzić, Brajović 7, Milenković 2, Mešter 1 (1), Dakić 2.


-Imam sjajne saigrače, hrabre i srčane momke i njihovo srce nas je vodilo do pehara. Nisam rođen u Šapcu, ali sam braneći za Metaloplastiku zavoleo toliko ovaj grad da ga smatram svojim i kaže dam smo vratili trofej gde mu je mesto u naš grad. Zaplakao sam na kraju, emocije su me sustigle. Iza svake pobede je veliki trud, naporan trening i želja. Fenomenalnu odbranu smo igrali, izgarali u svakom napadu, ponosan sam na njih. Hvala svima, hvala našim navijačima koji su uz nas uvek i čiju energiju osećamo u svakom trenutku – rekao je kapiten Darko Arsić, najbolji golman turnira.

Pehar u rukama kapitena (foto: RK Metaloplastika fb)


Više od pet godina Metaloplastika nije znala za uspeh protiv Vojvodine. Igrala je više egal utakmica, samo je uvek Vojvodina uspevala da prelomi u svoju korist. Trijumf u Kupu je značajan i sa aspekta samopouzdanja pred skorašnji meč u Super ligi. „Plave“ čeka borba za drugo mesto.

Dubočica – M’plastika 24:30 (11:13)
Leskovac. Gledalaca: 3.000. Sudije: Boričić i Marković (oba Beograd). Sedmerci: Dubočica 4(2); MP 5(3). Isključenja: Dubočica 6; MP 4 minuta.
DUBOČICA: Gašić, Cvetković, Radulović 1, Marinković, Grubić 5, Aleksandar D. Pavlović 1, Mađar, Mitrović, Spasić 1, Matović 4, Atanasković 4, Adamović 1, Ristović 5, Aleksandar V. Pavlović, Anđelković 2, Kocić.
METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić 1, Jevtić, N. Milovanović 4, Ćosić, Srdanović 3, Mirković, F. Milovanović 1, Mohamed 2, Ivanić, Arsić, Terzić 6, Brajović 4, Milenković 2, Mešter 5, Dakić 2.


-Utakmice poput finalne su najbolja promocija rukometa. Mnogo borbe, preokreta, velikih duela u svakom napadu. Mi smo od starta imali cilj da pokušamo da pobedimo Vojvodinu. Bili smo do sada uvek blizu, ali ne dovoljno, verovali smo da u Leskovcu može biti naš trenutak. Visok intenzitet donosi ishitrenost, greške, međutim i u tim trenucima je potrebno naći koncentraciju i vratiti meč pod svoju kontrolu. Ovi momci su to uspeli i beskrajno sam ponosan na njih. Nadam se da smo doneli radost Šapčanima, našim navijačima i da ćemo i u budućnosti donositi pehare i slavlje u grad rukometa kao što je Šabac – rekao je trener Metaloplastike Miodrag Kažić.

Pobedom u Kupu Metaloplastika je osigurala plasman u Evropu naredne sezone. Već tokom vikenda Metaloplastiku očekuje utakmcica protiv Dubočice u Šapcu u okviru 8. kola plej ofa.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa