7. april 2022.7. apr 2022.
Kapiten najveća uzdanica: A. Radović (foto: ARKUS liga)

Kapiten najveća uzdanica: A. Radović (foto: ARKUS liga)

RUKOMET: ŽRK MEDICINAR

Šapčanke sanjaju trofej

Fokus na Kupu. San o finalu, favorit branialc trofeja. Mladost Nova Pazova rival po meri
Put do plej ofa Šapčanke vodi jedino kroz sve pobede do kraja sezone i uz nadu u kiks Radničkog i očekivane neuspehe Niša, međutim za jedan vikend Super liga je u drugom planu, a fokus je na završnici Kupa. Malo ko je očekivao da će uz težak raspored Medicinar uspeti da se domogne mesta u polufinalu, no uspeo je, van svih očekivanja da eliminiše najpre izueztnu Inđiju, potom i Naisu i dobije priliku da sanja trofej. Faviritkinje nisu.

Medicinar je 2016. i 2018, u poslednja dva nastupa na finalnom turniru uspeo da slavi u polufinalima protiv Radničkog, odnosno Jagodine, u oba slučaja su rivalke bili favoriti, no u finalu su gubile od Bekamenta. Aranđelovca sada nema među četiri najbolja, a Medicinar do novog finala vodi pobeda nad „dželatom“ Bekamenta, ekipom Mladosti.

Novopazovčanke su jedan od najiskusnijih klubova u ligi, kvalitetne da pobede bilo koga, ali i dovoljno nesigurne da pretrpe neočekivane poraze zbog kojih su daleko od plej ofa. Nažalost, bolju stranu Mladosti smo videli u Šapcu kada su potpuno nadigrale Medicinar krajem prethodne godine, a savladale su „plavo-bele“ i sezonu ranije u Šapcu. Leposava Glišica je postala simbol tima, ali uz nju su tu sestre Kojičić, Dunja Orlović, Jovana Stanojević na golu. Knežević, Potkonjak, Bualtović kao opcije na beku i svakako da eliminacija Bekametna nije slučajna. Istovremeno su dva puta izgubli od vrlo prosečnog Bora, Zvezda, fenjeraš im je dala 40 golova, te govorimo o timu sa dva lica.
Drugo polufinale je derbi između Jagodine i Radničkog. Šampion i vicešampion odlučuju o finalisti. Jagodinke su favoriti, no njihova forma nije dobra na startu proleća. Mediicnar su očekivano nadigrale prethodnog vikenda 32:19, a svakako da planiraju trofej.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa