7. april 2022.7. apr 2022.
Svaki meč presudan za Mačvu

Svaki meč presudan za Mačvu

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Borba za opstanak sve izvesnija

Mačva nije poražena, već je pretrpela debakl u Rakovici, odigravši ispod svakog nivoa. Nijedna reč nije slikovitija od rezultata. Kolo pre kraja je Mačva vrlo daleko od plej ofa i vrlo blizu plej auta i neminovne borbe za opstanak.

Interesantno, ali plej of je još uvek moguć i potrebna su da se ispune dva uslova. Šapčani treba da savladaju izvanrednu Mladost iz Novog Sada, a da Žarkovo pretrpi iznenađujući poraz od prosečne Budućnosti na svom terenu da bi oba tima imala isti broj bodova. Nije realno, ali figurira kao opcija. Ukoliko se to dogodi, Mačva bi bila osma, jer prema propozicijama FSS (član 20) još uvek važi pravilo gola u gostima, te je Mačva zahvaljujući pobedi od 3:1 tokom jeseni u prednosti u odnosu na pobedu Žarkova u Šapcu 2:0.

IMT Rakovica - Mačva 6:1 (4:0)
Rakovica. Gledalaca: 350. Glavni Sudija: David Matić (N. Sad); pomoćnici Milosavljević (Bg) i Rađen (NS). Strelci: Savić u 20. i 35, Zorić u 55.min, Radočaj u 57.(penal), Luković u 75. i Stojanović u 89. za IMT; Mićanović u 69. za Mačvu.
IMT: Kojić, Zorić, Marković, Glišić, Stefanović (Luković), Ivković (Stojanović), Lučić (Vukić), Stamenić (Đuričin), Savić, Džinović, Radočaj (Elame)
MAČVA: Samurović, Marković (Kukuličić), Nikolić, Jevtić, Marjanović, Pejčić (Stevanović), Belić (Mićanović), Adamović, Mijailović (Sladojević), Arambašić, Ristović (Arnautović).


Ako se ne ispune oba uslova, Mačva će u plej aut i sedam rundi velike borbe za opstanak i izbegavanje 11. ili niže pozicije. Posebno će biti problem u slučaju poraza Mačve i uspeha neke od ekipa ispod nje na tabeli. Osim Kabela svi timovi imaju svoju priliku za spas.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa