7. april 2022.7. apr 2022.
Uspeh šabačkih boraca (foto: D. D.)

Uspeh šabačkih boraca (foto: D. D.)

ŠOTOKAN KARATE: EVROPSKO PRVENSTVO

Dve evropske titule

Takmičari Karate kluba „Šabac – Fuđimi“ osvojili su osam medalja na najjačim evropskim takmičenjima Kohai Evropski Karate Kup (za takmičare učeničkih zvanja) i Evropski Karate Šampionat (takmičari sa predmajstorskim i zvanjima) organizovanim u Subotici. Učestvovalo 800 takmičara iz 21 države.

Iz KK”Šabac Fuđimi” za reprezentaciju Šotokan Karate Saveza Srbije nastupalo je sedam takmičara. Na Kohai kupu su osvojene dve medalje Viktorija Gavrić bronza kumite juniorke i Strahinja Mitrović bronza kumite kadeti, dok su Šapčani na Evropskom prvenstvu zaslužili šest odličja: Ana Bojić seniorke kumite tim bronza; Andrea Marković kadetkinje kumite tim zlato; Anđela Ružić ž. nade kate zlato; Sara Stošić ž.nade kumite bronza i Živko Milovanović m. nade kate bronza i kumite bronza.

Ekipno smo zauzeli treću poziciju, a sve učinjeno je veliki uspeh, jer su rivali države sa velikim ulaganjima u ovaj sport, ljudima kojima je karate jedina profesija i izazov je biti svake godine u vrhu – istakao je trener u reprezentaciji i trener „Šabac Fuđimi“ Dejan Dašić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa