14. april 2022.14. apr 2022.
Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

LOZNIČANIN UHAPŠEN ZBOG ZLOUPOTREBE SLUŽBENOG POLOŽAJA

Osumnjičen za krađu iz robnih rezervi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, UKP, Službe za suzbijanje kriminala i Policijske uprave u Šapcu, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi, uhapsili su G. F. (1967) iz Loznice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On je kako se sumnja, u svojstvu odgovornog lica u privrednom društvu „Mlin Filipović Kata“ DOO, od 1. januara do 4. aprila 2022. godine, otuđio više od 2.500 tona merkantilne pšenice i kukuruza u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, a koji su mu bili povereni na skladištenje i čuvanje.

Osumnjičeni je na taj način oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 94.927.334 dinara, dok je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.
G. F. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, nastavljaju provere poslovanja drugih skladištara Republičke direkcije za robne rezerve na teritoriji Republike Srbije.
Mup.rs

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa