14. april 2022.14. apr 2022.
Predstavljena zelena linija
ZZJZ ŠABAC OBELEŽIO SVETSKI DAN ZDRAVLjA

Predstavljena zelena linija

Svetski dan zdravlja koji je ove godine posvećen je očuvanju zdrave životne sredine, obeležava se pod sloganom „Naša planeta – naše zdravlje“. Tim povodom, u Zavodu za javno zdravlje Šabac predstavljen je novi informativno-edukativni portal pod nazivom Zelena linija.

Direktor Zavoda, dr Branko Vujković pozvao je sugrađane da daju svoj doprinos u očuvanju životne sredine.

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, ispred Preventivnog centra DZ Loznica, održana je zajednička zdravstveno promotivna akcija Zavoda za javno zdravlje Šabac, Doma zdravlja Loznica i Crvenog krsta Loznica. Tom prilikom, uručeni su darovi i zahvalnice Lani Pavlović iz OŠ „Anta Bogićević“ iz Loznice i PU „Naša radost“iz Krupnja, koji su učestvovali u likovnim i literarnim konkursima u okviru obeležavanja zdravstveno-vaspitnih kampanja.


- Apelujemo na sve građane da daju svoj doprinos ne samo u očuvanju sopstvenog i zdravlja bližnjih, nego i sredine u kojoj žive. Ako uzmemo u obzir podatke SZO da se 600 miliona stabala godišnje poseče zbog konzumiranja duvana, jasno nam je da jednostavnim prestankom pušenja možemo uticati na životnu sredinu u većoj meri nego da zasadimo drvo. Pandemija jenjava, ali je zagađenje životne sredine prisutno i trajaće dok ne budemo počeli da donosimo zdrave izbore kada je u pitanju indirektni uticaj na naše zdravlje, istakao je direktor Vujković.

Portal ima za cilj da pruži građanima značajne informacije o monitoringu životne sredine.

- To podrazumeva informacije o osnovnim parametrima praćenja vazduha, vode, zemljišta, buke i hrane. Pored konciznog i narodnim jezikom napisanog teksta i činjenica, ideja nam je da se osvrnemo na brojne nedoumice koje se tiču vodosnabdevanja i kvaliteta vazduha. Namera nam je da sajt konstantno unapređujemo i dajemo odgovore zainteresovanim sugrađanima, poručio je pomoćnik direktora za medicinske poslove dr Igor Dragičević.

Portal se može pratiti na web adresi zelenalinija.com.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa