14. april 2022.14. apr 2022.
Kabinet Gradonačelnika Šapca

Kabinet Gradonačelnika Šapca

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić uputio čestitku gradonačelniku Fuđimija povodom jubileja

Četiri decenije bratskih odnosa

„Velika udaljenost između naših naroda i gradova, nije bila prepreka da se ovo prijateljstvo održi i godinama još više učvrsti. Zahvalni smo japanskom narodu koji je u brojnim teškim situacijama stajao uz nas i pomagao Srbiji i Šapcu“, rekao je Gradonačelnik Šapca
Fuđimi, grad pobratim Šapca, u subotu je obeležio značajan jubilej, 50 godina od dobijanja statusa Grada. Ovom prilikom gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić uputio je čestitke gradonačelniku Fuđimija putem video linka iz Narodnog muzeja u Šapcu gde je jedan deo stalne postavke posvećen gradu Fuđimiju i darovima koje je Šabac dobio od predstavnika ovog grada.

-Osećam izuzetnu čast što se u vreme dok se nalazim na dužnosti gradonačelnika Šapca navršava 40 godina bratskih odnosa Šapca i Fuđimija i 140 godina od početka saradnje između Republike Srbije i Japana. Velika udaljenost između naših naroda i gradova, nije bila prepreka da se ovo prijateljstvo održi i godinama još više učvrsti. Zahvalni smo japanskom narodu koji je u brojnim teškim situacijama stajao uz nas i pomagao Srbiji i Šapcu. Takođe, država Srbija i grad Šabac, iako neuporedivo manji u odnosu na Japan, uvek sa pažnjom prate šta se dešava u ovoj zemlji, gradu Fuđimiju i pomažu u meri u kojoj okolnosti dozvoljavaju. Naši bratski odnosi dodatno su učvršćeni odličnim odnosom našega grada sa Ambasadom Japana u Republici Srbiji, a posebno otvaranjem pogona i uspešnim poslovanjem japanske kompanije Jazaki u Šapcu u kojoj je zaposleno preko 3 000 naših sugrađana. Nadam se da će u svetlu dosadašnjih odličnih odnosa naše prijateljstvo biti dodatno osnaženo u godinama koje dolaze - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.
Kabinet gradonačelnika Šapca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa