14. april 2022.14. apr 2022.
Foto: MUO

Foto: MUO

Konferencija Društva sanitarnih inženjera i tehničara Srbije

Zahvalnica načelniku Okruga Vladanu Krasavcu

Načelniku Mačvanskog upravnog okruga Vladanu Krasavcu dodeljena je zahvalnica za uspešnu dugogodišnju saradnju, nesebičnu pomoć i podršku u radu Društva sanitarnih inženjera i tehničara Srbije
U organizaciji Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije i Društva sanitarnih inženjera i tehničara Srbije od 08. do 09. aprila 2022. godine u Banji Koviljači je održana stručna konferencija na temu: “Izazovi u preventivnom radu - sanitarci u akciji”.

Učesnike konferencije je u ime Ministarstva zdravlja Republike Srbije pozdravio dr Goran Stamenković, pomoćnik ministra u Sektoru za inspekcijske poslove. Dobrodošlicu i uspeh u radu poželeli su i Primarijus dr Aleksandar Jokić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju “Banja Koviljača” i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac.

Program za Nacionalni kurs I kategorije “Izazovi u preventivnom radu-sanitarci u akciji” obuhvatio je nekoliko aktuelnih tema koje se odnose na sanitarno ekološku struku, mentalno zdravlje i mentalnu higijenu, sprečavanje pojave i širenja zaraznih bolesti.

Bilo je reči i o organizovanju procesa rada u uslovima epidemije zarazne bolesti COVID-19 i aktivnostima sanitarne inspekcije Sektora za inspekcijske poslove u toku epidemije zarazne bolesti COVID-19 .

Predstavljene su novine u nacionalnom zakonodavstvu u oblastima pod sanitarnim nadzorom. Predavači su bili eminentni stručnjaci Ministarstva zdravlja i Zavoda za javno zdravlje Šabac.

Ovom značajnom događaju prisustvovali su predstavnici grada Loznice, Zavoda za javno zdravlje Šabac, direktori domova zdravlja.

Načelniku Mačvanskog upravnog okruga Vladanu Krasavcu dodeljena je zahvalnica za uspešnu dugogodišnju saradnju, nesebičnu pomoć i podršku u radu Društva sanitarnih inženjera i tehničara Srbije.
Za sve učesnike upriličen je obilazak Spomen kosturnice i vidikovca na Gučevu, poseta Tršiću i obilazak spomen kuće Vuka Karadžića.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa