14. april 2022.14. apr 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

KONjIČKA SEZONA NA HIPODROMU U BOGATIĆU

Start na Cvete

Planirano je pet trkačkih dana na hipodromu Konjičkog kluba „Mačvanin“ u Bogatiću, a galoperi će se takmičiti za ukupan fond nagrada od tri miliona i sto hiljada dinara. Za prvi dan, nezapamćen upis. Nastupiće ukupno 49 brzih konja u pet trka a prvi start je u 14 časova i 30 minuta
Prvi start galopera u Mačvi, na hipodromu Konjičkog kluba „Mačvanin“ u Bogatiću biće, kao što je to već po tradiciji na veliki hrišćanski praznik Cveti, 17. 04. ove godine, kaže na početku razgovora član Upravnog odbora kluba i jedan od najzaslužnijih ljudi za dugo trajanje i napredak ovog dinamičnog sporta u Mačvi Milinko Erdevički.

Ocenjujući stanje u ovdašnjem, veoma cenjenom sportu sa dugom tradicijom Erdevički primećuje da je povećano interesovanje ovdašnjih odgajivača i ljubitelja konjičkog sporta, što je i klub imao posebno u vidu, ali i lokalna zajednica, koja mu se uvek nađe na usluzi i pomoći.

Uzimajući pomenuto u obzir, entuzijasti, članovi kluba ističu da su im štale pune trkačkih konja, koje intenzivno pripremaju za predstojeću sezonu. Uporedo su izvršili i pojedine tehničke pripreme za prvi start.

-Izvršena je rekonstrukcija sudijske tribine, dogradnjom nove platforme za snimatelje. Ujedno izgrađeno pet novih boksova za smeštaj konja na dan trke. Urađena je fasada na Upravnoj zgradi sa sanitarnim čvorom, naglašava Erdevički i dodaje da su uredili 23 ara šume za proširenje padoka.
Na inicijativu Konjičkog kluba opštinsko Veće prihvatilo je kupovinu 55. ari zemljišta blizu hipodroma za proširenje sadržaja na istom, gde se između ostalog planira stvaranje uslova za otvaranje škole jahanja.

Uz sve pomenuto nije zaboravljeno uređenje travnate staze, koja spada među najudobnije i najsigurnije u Srbiji i završena proba sistema za zalivanje.

Osnovni cilj je što kvalitetniji uslovi za trke konja i posetu publike na ovom sportskom objektu.
Kao važnu stavku u organizaciji trka Erdevički, na kraju ovog razgovora potencira i isplatu osvajačima nagrada, četvrti dan posle trka, što je veoma dobar stimulans, kako za vlasnike konja, tako i za povećanje broja publike.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa