24. novembar 2011.24. nov 2011.

U SELO 40 MILIONA EVRA

U razvoj infrastrukture i podizanje kvaliteta života na selu Uprava grada Šapca za poslednjih sedam godina uložila je 40 miliona evra. U 51 mesnoj zajednici sve škole su obnovljene, ambulante stavljene u funkciju ili su izgrađene nove a javna rasveta stigla je do svakog sela. Uslovi se stvaraju i za priključenje kompletnog seoskog područja na vodovodnu i kanalizacionu mrežu
Seosko područje Grada Šapca broji 51 mesnu zajednicu u kojima prema tek završenom popisu živi 65.786 stanovnika u 19.779 domaćinstava. Ulaganje u obnavljanje i izgradnju infrastrukturnih objekata zadatak je na kojem lokalna samouprava radi iz godine u godinu. Tako su, u selima sve škole obnovljene a pet je novoizgrađeno. Renovirano je i 26 ambulanti a dve su podignute iz temelja.
- Uprava grada Šapca na ovaj način pokušava da doprinese poboljšanju uslova za život i rad stanovništvu na selu. Cilj nam je takođe, da mlade ljude vratimo ili obezbedimo uslove za njihov ostanak na selu ““ kaže Vlada Trifunović, pomoćnik gradonačelnika za seosko područje.
U Bogosavcu, selu koje se nalazi desetak kilometara od Šapca, kažu da su uslovi života poslednjih godina prilično poboljšani. Dosta je uloženo u infrastrukturu i objekte od opšteg značaja.
- Situacija je u odnosu na pre desetak godina znatno promenjena. Urađen je put Varna - Slepčević koji prolazi kroz Bogosavac, asfaltirano je dosta puteva i ulica kroz naselje, put za groblje, mislim da je ostalo svega nekih 500 metara delova ulica koji nisu asfaltirani. Urađena je ambulanta, dva sportska terena, plus rasveta na postojećem, tri kilometra trotoara od autobuske okretnice do centra sela. Najveća investicija je Dom kulture koji je davno porušen i za čiju izgradnju vlada veliko interesovanje ali i potreba - ističe Mile Gajić, šef Mesne kancelarije u Bogosavcu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa