14. april 2022.14. apr 2022.
Vicešampionke Kupa – ŽRK Medicinar (foto: zv. sajt RSS)

Vicešampionke Kupa – ŽRK Medicinar (foto: zv. sajt RSS)

RUKOMET: KUP SRBIJE (Ž)

Bajka bez srećnog kraja

Tri trijumfa Šapčanki protiv favorita odvele do finala. Jagodina snažnija u nastavku. Nedosanjan san, ali sjajan nastup. Presudio umor. Povratak borbi za plej of
Bajkovito je izgledao put Medicinara u Kupu Srbije ove sezone, ali nažalost nije imao bajkoviti kraj. Od četiri meča, Šapčanke su bile podređene samo u jednom poluvremenu i to beše dovoljno šampionkama. Jagodina je bila u zaostataku veći deo prvog dela, uspela je da napravi preokret i većom rotacijom u nastavku ostvari trijumf u finalu.

Put do finala za Šapčanke je počeo još u regionalnom Kupu osvojenom još karajem prethodne godine. Bile su autsajderi u osmini finala protiv kadidata za titulu Železničara iz Inđije, uspele su da ga pobede i nadigraju. U četvrtfinalu je gostovala Naisa, tim iz vrha tabele i ponovo je mlada ekipa domaćih dominirala.

Mladost NP – Medicinar 27:34 (9:19)
Kraljevo. Gledalaca: 150. Sudije: Antić i Jakovljević (Beograd). Sedmerci: Mladost NP 7 (3), Medicinar 4 (2). Isključenja: Mladost NP 4, Medicinar 6 minuta.
MLADOST NP: Maksić, Glušica 2, Potkonjak 4, Dragosavljević 3, Bulatović 2, Milosavljević, Lukić, Šašić, Gajić, Stanojević, Mi. Kojčić 8 (3), Knežević 3, Kosanović, Ma. Kojčić 5.
MEDICINAR: Jarić, Đukanović, Obrenović 1, Radić 1, Kojić 4, Radović 4, Radukić, Tomković 4 (1), Cvejić, Kažić, Cvetinović 3, Vasić 3 (1), Krstić 6, Rakić 1, Ivković 7.


Mladost iz Nove Pazove se prethodne dve sezone iskazala kao najnezgodniji rival za Medicinar. Pobedile su poslednjih pet međusobnih duela. Bili su blagi favoriti u polufinalu, ali je šabački tim odigrao perfektan duel, gde je imao i dvocifrenu prednost. Sve ostvareno učinjeno je sa smanjenim rosterom, mnogo povređenih igračica i umor stiglo na naplatu u finalu. Jagodinke su svakako kvalitetniji tim, iako tako nije delovalo u prvom poluvremenu. Bilo je prilika da Medicinar povede i sa tri gola nije uspeo, a kako je meč u nastavku odmicao, primetan je bio umor. Uvek posle poraza u finalu ostaje žal, ali mesta zamerkama nema za mlade rukometašice iz Šapca.

A. Krstić (foto: zv. sajt RSS I. Veselinov)


-Srećne smo što smo bile u situaciji da se borimo za trofej. Plasman u finale je veliki rezultat za nas. Borile smo se koliko smo mogle, čestitam Jagodini na zasluženoj pobedi. Za nas je ovo tek početak i dokaz kvaliteta koji ćemo, nadam se, valorizovati u nastavku sezone i u narednim sezonama – rekla je mlada Una Obrenović posle meča.

Srebrna medalja i pehar su za ponos kluba i igračica, uverena je Sandra Kolaković, trener Medicinara.

-Presrećna sam i ponosna na moje igračice. Imale smo dug i težak put u Kupu i iz meča u meč pokazivale koliko možemo kada je želja na vrhuncu. Jagodina je mnogo kvalitetnija od nas, ali smo uspeli da im jedno poluvreme pariramo, Inđija, Niš su bili favoriti, Mladost je uvek teška za nas i sve smo pobedili pre toga. Igre i rezultati pokazuju da smo na pravom putu i uverena sam u uspehe ovog tima i u narednom periodu. Postigle smo mnogo i bez zamerke za rad, trud i igru moje ekipe se vraćamo u Šabac – naglasila je Kolaković.

Medicinar – Jagodina 19:25 (12:13)
Kraljevo - Dvorana: Ibar. Sedmerci: Medicinar 5 (3), Jagodina 4 (1). Isključenja: Medicinar 4, Jagodina 4 minuta.
MEDICINAR: Jarić, Đukanović, Obrenović, Radić 1, Kojić 1, Radović 7 (2), Radukić, Tonković 4 (1), Cvejić, Kažić, Cvetinović, Vasić, Krstić 2, Rakić 1, Ivković 1, Glišić.
JAGODINA: Kostić, Adžić 1, Ćorović, Majkić, Pejović, Sukur 2, Anđelić, Gugač, Radović 7, Lovrić 7, Janić, Bojičić 4, Kadović, Stojanović, Gojković, Mitrović 5.


Ovo je bilo treće finale za Medicinar u prethodnih šest godina. Najpre su igrale završni meč u Aranđelovcu 2016, potom u Šapcu 2018. godine i sada u Kraljevu 2022. U prva dva je slavio Bekament, sada Jagodina.

Do kraja sezone Medicinar očekuju još tri meča u Super ligi i borba za plej of sa Naisom i Radničkim
iz Kragujevca.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa