14. april 2022.14. apr 2022.
Borba za vrh tabele – RK Metaloplastika (foto: RK Metaloplastika)

Borba za vrh tabele – RK Metaloplastika (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: PLEJ OF SUPER LIGE

Pobednički niz pred predah

Metaloplastika je zaokružila ove sezone svakako najbolji, a inače jedan od najboljih rezultatskih perioda u prethodnih nekoliko godina. Od poraza protiv Partizana 27. februara, šabačka ekipa je odigrala sedam mečeva i sve ih rešila u svoju korist, vrativši se u borbu za drugo mesto i bogatija za jedan trofej u vitrini.

Ciklus pred pauzu je zaokružila tesnom pobedom nad Dubočicom, 33:32, u Šapcu što je deseti bod Metaloplastike u ovom plej ofu i nastavak borbe za drugu poziciju. Sledi meč protiv tima sa kojim su se „plavi“ sastajali samo u ovoj sezoni već sedam puta. Pre osmog okršaja sledi pauza i reprezentativni predajh pred.

Osvajačima Kupa posle Dinama, početkom maja slede i ključni mečevi. Najpre Novosađani dolaze u Šabac, a potom gostuju u Beogradu Partizanu. Vojvodina će sigurno u Šabac doputovati željna sportske osvete za Kup neuspeh i u želji da pobedom u Šapcu stavi pečat na novu šampionsku titulu. Partizan je poremetio planove Šapčana pobedom u sali Gimnazije, jednak odgovor na „Banjici“ vraća sve u ruke Metaloplastike.

-Imali smo snažan i težak ritam prethodnih sedmica. Morali smo da budemo uspešni, a utakmice su se ređale na svakih nekoliko dana. Duel sa Dinamom je stigao baš u nevreme, međutim moji momci su uspeli sve to da iznesu, pokažu kvalitet i na pauzu odlazimo sa mnogo optimizma, svesni da važni dueli slede, a učinak u sezoni se ocenjuje tek kada se sve završi – rekao je Miodrag Kažić, trener Metaloplastike.

Metaloplastika je u Pančevu u sredu, 20. aprila, da bi branioca titule dočekala 30. aprila ili 1. maja u Šapcu, a potom se vikend ritam vraća do kraja sezone. Drugog majskog vikenda je duel u Beogradu, Rudar i Šamot su gosti u Šapcu 14. i 21. maja, a kraj je u Kragujevcu 28. maja.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa