14. april 2022.14. apr 2022.
Uspeh za istoriju – VK Sava u Prvoj A ligi

Uspeh za istoriju – VK Sava u Prvoj A ligi

VATERPOLO: PRVA B LIGA

Dobar dan Prva A ligo

Dva preokreta za istorijski uspeh. Uspeh kakakav niko nije očekivao. Novi i još jači izazovi naredne sezone. Novo postignuće klupske škole
Sezona koja je često delovala nestvarno i bajkovito, tako se i završila. Okončana je onako kako vaterpolisti najviše vole, sa stručnim štabom u bazenu i velikim slavljem. U nizu savladanih iskusnijih rivala, a većina behu takvi za šabačku „Savu“, u samo četiri dana dva puta se našlo ime iskusne ekipe iz višeg ranga, kruševačke „Rasine“. Dva duela finalne serije donela su dve pobede ekipe sačinjene od igrača iz škole VK „Šabac“, obe preokretom, čime je senzacija kompletirana plasmanom u Prvu A ligu.

Sava – Rasina 10:7 (1:3, 0:1, 5:1, 4:2)
Gradski bazen. Gledalaca: 500. Sudije: Beljin i Kiš. Isključenja: Sava 13, Rasina 14. Peterci: Sava 1 (1).
SAVA: Alimpić, Novaković 1, Babić, Zec, Marić 3, Trbović 2, Savković 2, Jezdimirović, Pantelić 2, Lazić 1, Zec, Mićanović, Mijailović, Mićić.
RASINA: Durutović, Knežević, Vasiljević, Dončić 2, Tomašević 4, Spasić, Marić, Maksimović, Bogdanović, Zdravković, Milanković, Đokić, Rilak,Rašić 1.


U Kuruševcu su Šapčani nadoknadili minus četiri u poslednjem periodu i golom u poslednjoj sekundi slavili, dok je u Šapcu rival imao tri gola viška na poluvremenu, ali je u drugom nadigran.

Ishodi baraža
Sava je eliminisala u niži rang Rasinu, a isto je učinila i ekipa Valjeva u baražu za Super ligu savladavši dva puta Nais Niš i tako je sebi izborila povratak među superligaše. Ranije su plasman u Prvu A ligu izborili vaterpolisti ŽAK Kikinde, a u Super ligu Novobeogradski vukovi. Zemun je direktno ispao u Prvu A, a Palilula u Prvu B ligu. Banja Luka će među drugoligaše.


-Malo ko je verovao da možemo biti među četiri najbolja tima, realan plasman je bio u sredini tabele, međutim kako je sezona odmicala shvatili smo da smemo da sanjamo i da imamo kvalitet. Žao nam je što nismo osvojili titulu, ali smo pred dvomeč sa Rasinom trenirali još jače i verovali u sebe i kada smo bili u zaostatku. Na kraju se sve isplatilo – ističe kapiten Miloš Pantelić.

V. Babić – VK Sava


Od jeseni slede izazovi u Prvoj A ligi, novo iskustvo i zlatna škola. Rivali će biti nekadašnji šampion Evrope Bečej, učesnici evropskih takmičenja: ŽAK, Nais, Beograd, drugi tim Partizana Banjica, Taš, Stari Grad, Mladost Pančevo, nekada učesnik Regionalne lige Zemun.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa