14. april 2022.14. apr 2022.
Sprečeno iznenađenje– VK Šabac ostaje u Premijer ligi

Sprečeno iznenađenje– VK Šabac ostaje u Premijer ligi

VATERPOLO: REGIONALNA LIGA

Osigurana uspešna sezona

Valjevci se držali tri četvrtine. Iskustvo i kvalitet presudili. Kompletan fokus na pripremu Novog Beograda
Da je Valis načinio čudo, ne bi ni polufinale Šapčana ispralo gorak ukus sezone u kojoj su u nekom od takmičenja eliminisani rang ispod. Kvalitetom i igrom Šabac nije zaslužio da bude u baražu za spas, međutim slab nastup na poslednjem turniru u Kragujevcu je kažnjen dodatnim duelima, srećom sa pozitivnim ishodom.

Šabac – Valis 16:13 (4:5, 3:2, 4:3, 5:3)
Gradski bazen. Sudije: Franulović i Tioco. Igrač više: Šabac 10 (7) Valis 7 (1).
ŠABAC: Filipović, Vogel, Marković 1, Repanović 2, Kopcev 1, Žeželj, Mitrović, Stanić 1, Tubić 1, Šulc 3, Stojanović 4, Tonković, Vukadinović, Ćetković 3.
VALIS: Gavrilović, Popović 1, Živojjinović 3, Šofranac, Arsenović, Ičagić, Jegorov, Porobić 2, Gavrilović, Kovačević 1, Baucalo 2, Gavrilović 3, Ikasović, Anđelić 1.


Valjevci su silno motivisani došli u Šabac i igrali izvanredno, posebno u prva dva perioda, imali po dva gola prednosti u nekoliko navrata. Ipak, kvalitet je na strani Šapca i to se jasno videlo u trećoj i četvrtoj četvrtini. Stojanoviću se pridružio golovima Ćetković koji se odlično borio na centru, a kada je bilo najvažnije pogađali su Marković i Šulc da se sačuva status učesnika Premijer lige i naredne sezone i osiguraju nove utakmice protiv velikana: Juga, dva Jadrana, Mladosti, Primorca...

Bez novih premijerligaša
U narednoj sezoni Regionalne premijer lige neće među učesnicima biti Budva, ali neće biti novih imena, jer je uz Šabac i Mornar u dvomeču bio bolji od riječkog Primorja (12:11; 9:9) i takođe izborio opstanak. Titulu će braniti Novi Beograd, a nastupaće još: Jug, Mladost, Solaris, Jadran (S), Radnički, C. Zvezda, Partizan, Primorac, Jadran (HN).


Fokus od nedelje je na najlepšim mečevima, odnosno duelima koji slede u polufinalu plej ofa, gde je malo ko očekivao Šapčane, a na suprotnoj strani će biti prvi favorit za titulu šampiona, pobednik Regionalne lige i pretendent na evropski tron Novi Beograd. Klub sačinjen od reprezentativaca nekoliko država, predvođen Igorom Milanovićem je naravno apsolutni favorit. Prvi meč je 4. maja, izvesno spektakl u Šapcu tri dana kasnije.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa