24. novembar 2011.24. nov 2011.
AKCIJA ŽITELjA MZ “DONjI ŠOR“

“TRKALIŠTE MOJE IGRALIŠTE“

Mesna zajednica „Donji šor“ pokrenula je akciju pod nazivom „Trkalište moje igralište“. Želja organizatora je da se uradi kompletna regulacija najvećeg šabačkog naselja i da se prostor stavi u funkciju svih građana
Sagledavajući potrebe stanovništva Savet Mesne zajednice doneo je odluku da pokrene akciju čiji je primarni cilj uređenje centralnog dela „Trkališta“ ali i drugih pripadajućih površina. Prvi korak je ozelenjavanje praznih površina, a u saradnji sa šabačkim Javnim preduzećima u toku je nabavka sadnica. Na ovaj način, Šapčani će dobiti još jedan uređen park. U prvoj fazi radova biće postavljene dve kule sa toboganima, igralište sa peskom i deset klupa. Oni nešto stariji dobiće još jedno košarkaško i dva mala fudbalska igrališta.
- Prva spona između Grada i stanovništva je mesna zajednica, a osluškujući potrebe i predloge naših sugrađana radimo u njihovom interesu već dugi niz godina. Pored ulepšavanja prostora, ova akcija će doprineti da se i neki kulturni događaji i gradske manifesticije mogu organizovati na prostoru „Trkališta“ pošto nam je namera da u saradnji sa KUD „Abrašević“ izgradimo letnju pozornicu - kaže Goran Marković, predsednik Saveta MZ „Donji šor“. Marković dodaje da će akcija „Trkalište moje igralište“ trajati sve dok bude prostora za preuređenje, i to ne samo ovog dela „Donjeg Šora“ nego i drugih četvrti i naselja.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa