14. april 2022.14. apr 2022.
Ponovo protiv Timoka – detalj sa meča 27.03.

Ponovo protiv Timoka – detalj sa meča 27.03.

FUDBAL: PRVA LIGA

A sada imperativi

Mačva u plej autu. Za sada na bezbednoj distanci. Raspored odgovarajući da se rano osigura opstanak. Svaki kiks problem
Postojala je mala šansa da Mačva ipak uđe u plej of u poslednjem kolu, ali se ne dogodi. Niti je Mačva pobedila, niti je Žarkovo izgubilo, a trebala su oba uslova. Šta je tu je, a tu je plej aut. Ciljevi su redefinisani, sada se zovu izbeći 11. ili nižu poziciju, preživeti skraćivanje lige, a sve to učiniti tražeći Mačvu iz septembarskih i ranooktobarskih dana, gde se izgubila, pa je od nerealno dobrih stigla do nerealno slabih rezultata.

Mačva – Mladost (NS) 0:0
Stadion Mačve. Gledalaca: 500. Glavni sudija: Igor Kovačević (Zemun); pomoćnici: Milosavljević i Cvetković (oba Beograd). Žuti kartoni: Adamović, Nikolić, Tojčić, Mijailović (Mačva); Savanović, Milovanović, Ilić, Švonja (Mladost GAT); Crveni karton: Nikolić u 90. (Mačva)
MAČVA: Savić, Nikolić, Jevtić, Pešić, Marjanović, Belić, Adamović (Pejčić), Tojčić, Mijailović (Ristović), Kukuličić (Mićanović), Arambašić (Sladojević).
MLADOST (NS): Milojević, Ilić, Milovanović, Švonja, Savanović (Gojkov), Dimitrov, Vidakov, Mijić, Ilić, Jočić (Sekulić), Savković (Popović).


-Ovo je realan plasman. S obzirom na veliki pad forme, moramo biti zadovoljni što smo prvi u plej autu i što imamo povoljan raspored. Uz taktički zrelu igru koju smo pružili protiv Mladosti, šanse da ostvarimo primarni cilj su velike. Optimista sam – rekao je trener Mačve Milan Milanović.

Pauze nema, već od subote sledi plej aut. U prvom kolu Mačva ponovo dočekuje Timok, dve nedelje posle remija 0:0. Sada je remi neprihvatljiv. Posle ove utakmice Mačva gostuje prežaljenom Kabelu, dočekuje nakon toga Zlatibor, da bi u četvrtoj plej aut rundi Šapčani putovali na Banjicu, ekipi Rada. U petom kolu Mačva je domaćin Budućnosti iz Dobanovaca, a u poslednja dva kola gostuje Bačkoj, odnosno dočekuje Grafičar. Svaka je pod imperativom uspeha, posebno prve tri gde je neophodno devet bodova za mir.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa