21. april 2022.21. apr 2022.
Klubovi učenja za dostupnije obrazovanje
NOVI VID PODRŠKE ĐACIMA I NASTAVNICIMA

Klubovi učenja za dostupnije obrazovanje

Naša škola je odlično opremljena digitalnim sredstvima. Verujemo da će nastavnici iskoristiti i ovaj vid podrške kvalitetu nastave i da će maksimalno koristiti sve resurse kojima škola raspolaže kako bi dodatno motivisali učenike i učinili im nastavu zanimljivijom- rekla je direktorka škole Sonja Popović
U okviru projekta “Premošćavanje digitalnog jaza za najugroženiju decu Srbije” a u cilju podrške đacima u učenju, u OŠ “Mića Stanojlović” u Koceljevi već godinu dana postoje i funkcionišu Klubovi učenja. Najpre je na ovaj način obavljen deo pripremne nastave a od ove godine u njima se realizuju i ostali oblici nastavnog procesa.

Kako ističe rukovodstvo ove obrazovne ustanove u matičnoj školi opremljen je i renoviran novi kabinet tehnike i tehnologije koji je namenjen za ove časove dok će u ostalim osmorazrednim školama oni biti obavljani u kabinetu za informatiku.

U okviru projekta škola je dobila i značajan broj tableta koji će se koristiti u realizaciji ovih časova.

Nastavnicima je omogućeno da koriste kabinete i resurse projekta u okviru pripremne nastave za učenike osmog razreda ali i za realizaciju svih ostalih, kako nastavnih, tako i vannastavnih aktivnosti u svim razredima, čak i kao podršku đacima u izradi domaćih zadataka.

-Naša škola je odlično opremljena digitalnim sredstvima. Verujemo da će nastavnici iskoristiti i ovaj vid podrške kvalitetu nastave i da će maksimalno koristiti sve resurse kojima škola raspolaže kako bi dodatno motivisali učenike i učinili im nastavu zanimljivijom- rekla je direktorka škole Sonja Popović.

Đaci podržavaju sve vidove inovacije u nastavi i smatraju da je časove i njihov sadržaj potrebno prilagoditi današnjem vremenu, te da je dosadašnji način predavanja gradiva prevaziđen.
V.Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa