21. april 2022.21. apr 2022.
Jevremovi dani u Jevremovoj školi
OŠ „Jevrem Obrenović“

Jevremovi dani u Jevremovoj školi

Ove školske godine aktivnosti su prilagođene trenutnoj epidemiološkoj situaciji uz poštovanje svih mera. Obeležavanje je započelo na Dan škole 18. marta multimedijalnom prezentacijom. Prezentacija sadrži istorijat škole, fotografije i video zapise ustanove, literarne radove učenika
Jevremovi dani su manifestacija koja se tradicionalno održava u Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović“. Ove školske godine aktivnosti su prilagođene trenutnoj epidemiološkoj situaciji uz poštovanje svih mera. Obeležavanje je započelo na Dan škole 18. marta multimedijalnom prezentacijom. Prezentacija sadrži istorijat škole, fotografije i video zapise ustanove, literarne radove učenika i lutkarsku predstavu naših đaka. Celokupan program dostupan je javnosti na YouTube kanalu (https://www.youtube.com/watch?v=m964Oxubn8A).

Istog dana svečano je otvorena izložba u Narodnom muzeju u Šapcu na temu „Moja škola“. Postavka je započela muzičkim performansom koji su izveli učenici petog razreda. Na izložbi je bilo 87 radova naših učenika i bila je otvorena do 25. marta. Realizovana je i izložba likovno-literarnih radova u školi pod nazivom „Škola- moja druga kuća“. Učenici su pisali koliko vole školu, kako se u njoj osećaju, a radove su ilustrovali najlepšim trenucima provedenim u njoj.

Realizovana je i izložba likovno-literarnih radova u školi pod nazivom „Škola- moja druga kuća“. Učenici su pisali koliko vole školu, kako se u njoj osećaju, a radove su ilustrovali najlepšim trenucima provedenim u njoj


Veće stranih jezika je u okviru Jevremovih dana dalo svoj doprinos, ali u malo drugačijem formatu od uobičajenog. Raznolikost aktivnosti koje se odvijaju u školi predstavljene su u formi prezentacije. Narator objašnjava sadržaj slajdova na engleskom i nemačkom jeziku, a za bolje razumevanje služe slike i prevod. Slajdovi su povezani u kratak film koji ima za cilj da predstavi školu iz malo drugačijeg ugla, a to je ujedno i mogućnost da se na školskom sajtu promovišu dešavanja koja se neguju van nastave. Do materijala za potrebe filma dolazili su uglavnom učenici, na osnovu dobijenih zadataka, uz saradnju i podršku nastavnika i njihovih ličnih arhiva.

Produženi boravak je učestvovao u obeležavanju Jevremovih dana sa dve aktivnosti. Prva je revija prolećnih šešira koji su kreacija učenika. Bio je to interesantan i živopisan defile šeširića koje su učenici na kraju odneli kući. Druga aktivnost je predstava „Deda i repa“ koju su pripremili mališani iz produženog boravka. Na zanimljiv, moderan i zabavan način deca su predstavila poznate junake priče. Posle predstave su svi izašli sa osmehom na licu i radoćšu u srcu.

U okviru Jevremovih dana naši učenici su krenuli i u potragu za izgubljenim blagom. Rešavali su zagonetke, družili se, zabavljali, pokazali timski duh, a oni najbolji su stigli i do blaga.

Izdvojeno odeljenje u Mišaru realizovalo je interesantnu ekološku radionicu pod nazivom „Šuma život znači“. Cilj radionice je razvijanje odgovornog odnosa prema životnoj sredini i njenoj zaštiti.
Kviz znanja iz istorije i geografije bio je način da učenici starijih razreda u izdvojenom oridskom odeljenju pokažu svoje znanje i takmičarski elan, ali i da se tom prilikom lepo druže. U Oridu su realizovane i radionice: „U svetu reči“, „Pogodi ko sam“ i „Imitacija“ u kojima su se učenici bolje međusobno upoznali, razmenjivali ideje i učili se asertivnoj komunikaciji.

Koncertom na platou ispred škole koju priprema horska sekcija sa nastavnicom muzičke kulture završavaju se Jevremovi dani. Predivan način da se uz muziku oprostimo od ove tradicionalne manifestacije za 2022 godinu.

Bilo je to još jedno interesantno i kreativno obeležavanje Jevremovih dana.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa