21. april 2022.21. apr 2022.
Svečanost i priznanja
DAN OPŠTINE OSEČINA

Svečanost i priznanja

U subotu 16. aprila 2022. godine svečano je obeležen Dan opštine Osečina. Ovaj datum je ustanovljen Odlukom Skupštine opštine od 26. decembra 2011. godine u spomen na godišnjicu boja na Čokešini u Prvom srpskom ustanku. Na spomenik Dimitriju i Gligoriju Nediću položeni su venci i cveće, čime je započelo obeležavanje Dana opštine. U parohijskom domu održana je Svečana sednica Skupštine opštine, kojoj su prisustvovali odbornici,članovi veća, direktori javnih preduzeća i ustanova, predsednici i predstavnici gradova i opština iz okruženja, predstavnici Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, brojni gosti iz javnog i političkog života i mediji.

Na samom početku zasedanja odbornike i goste je pozdravio predsednik Skupštine opštine Svetozar Gačić, koji je i svim građanima Osečine čestitao praznik.

Dobrodošlicu je poželeo i predsednik Opštine Nikola Tomić, koji je izneo šta je urađeno tokom prošle godine i koje su aktivnosti planirane za ovu 2022. godinu.

Povodom Dana opštine dodeljena su priznanja za 2021. godinu zaslužnim pojedincima i kolektivima za doprinos razvoju Osečine. Dodeljene su nagrade za stvaralaštvo, plemenitost i hrabrost, humanitarni rad i poseban doprinos razvoju i afirmaciji Opštine.

Na samom kraju svečanosti izveden je prigodan kulturno umetnički program.

Događaju je prisustvovao i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, koji je u ime Upravnog okruga položio venac na spomenik braći Nedić.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa