1. decembar 2011.1. dec 2011.
BOKS: 55. ZLATNA RUKAVICA U BEOGRADU

STANKOVIĆU ZLATNA RUKAVICA

Po drugi put Zlatna rukavica je stigla u trofejne vitrine bokserskog kluba “Mačva“. Branimir Stanković je drugi put stigao do ovog trofeja. Inače crveno-crni su nastupili sa četiri boksera i u polufinalu zabeležili četiri pobede. Alija Rapkić je savladao Bojana Veljkovića iz Pirota, David Mijailović Pavla Mileša iz Loznice, Branimir Stanković Alonsa Jonhinsta iz Španije a Despotović Darka Ivanovića iz “Radničkog“ iz Kragujevca.
U polufinalu tri boksera “Mačve“ su imali peh da se sastanu sa Rusima pa su poraženi Rapkić, Mijailović i Despotović. Branimir Stanković je pobedio reprezentativca Makedonije Sašu Lekarovskog da bi u finalu pao i Rus Maksim Ignjatev za veliki uspeh koji je najbolje prokomentarisao u stihu jedan od navijača.
- Zlatna rukavica je opet u našem gradu
samo jednu godinu je zimovala u Novom Sadu.
A u ringu stih plemenite veštine u režiji fantastičnog Stankovića.
- Iako je Rus bio fizički jači od mene, ali sam smogao snage za preokret i mojoj sreći nema kraja. Ponovio sam uspeh iz 2008. godine i mojoj “Mačvi“ i svom gradu doneo prestižni trofej, u dahu je rekao Stanković.
Uspeh je tim veći pošto je savladan reprezentativac Rusije u finalu koje će se pamtiti, momke koji su dobili pehar za najuspešniju reprezentaciju osvojivši šest od mogućih osam zlatnih medalja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa