21. april 2022.21. apr 2022.
Nepobedivi – generacija 2008. (foto: VK Šabac)

Nepobedivi – generacija 2008. (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

Odlična kup sezona

Šabački vaterpolisti, budući asovi ovog sporta, ostvarili su vrlo zapažene rezultate tokom kup sezone za mlađe kategorije, a tačka je stavljena, poput šlaga na tortu, titulom ekipe Šabac dva u 2010. godištu, što je njihova druga državna, a prva nacionalna zlatna medalja.

Prema propozicijama Vaterpolo saveza Srbije, u Kupu ove sezone su se takmičile: 2004, 2005, 2006, 2008, 2010. godište, već dugo 2007. nema svoje nadmetanje, a ove ni 2009. nije bilo takmičarsko po odluci Saveza. Podsećamo 2009. Vaterpolo kluba „Šabac“ je prethodne sezone dominantno osvojilo duplu krunu, međutim uprkos tim izmenama, nova tri odličja i tri pehara stigla su u vitrina VK „Šabac“ i VK „Sava“.

Nova generacija
Proleće donosi početak ligaških turnira. Slede regonalne kvalifikacije, regionalno finale, državno polufinale i državno finale. Uz pomenuta tri godišta, prvi put takmičenje očekuje i generaciju 2011. od koje se takođe očekuje medalja. Godište 2008. brani titulu, 2010. i 2006. bronzu od prethodnog leta. Predvodi ih Milivoj Branković.


Godište 2008. je već širom Srbije poznato kao dominantno, a jedina izmena je ime pod kojim su nastupali. Sada su predstavljali Savu, jer već neki od njih nastupaju za seniore ovog tima i nije moguće biti član mlađih kategorija jednog i seniorskog tima drugog kluba. Prevođeni Nemanjom Ličaninom su još jednom bili apsolutno dominantni od regionalnih kvalifikacija do državnog finala. Na finalnom nadmetanju pobedili su: N. Beograd 12:3, Vojvodinu 14:0 i Šabac 2 12:1.

Treba napomenuti da se među šest najboljih u Srbiji našao i sastav Šabac 2 (trener Miroslav Petrović) sačinjen od igrača godinu dana mlađih u odnosu na ostale rivale i uspeo je kroz tri kruga eliminacije da se nađe među najboljima.

Najmlađi šampioni – generacija 2010 (foto: VK Šabac)


Prethodnog leta je malo sreće nedsotajalo 2010. godištu za finale Prvenstva Srbije, ali u novom ciklusu, prvom kup takmičenju, nisu dali ni priliku protivnicima da se nadaju uspehu. Dominirali su u dve eliminacione runde, a onda na državnom finalu nadigrali: Radnički 13:2, Partizan 5:0 i Vojvodinu 10:5 za prvo zlato. Predovdili su ove momke Mandić i Jovanović.

Odličnu priču su zaokružili momci rođeni 2006. godine koji uprkos činjenici da su jedini koji su vaterpolo započeli da treniraju van bazena u vreme dok je VK Šabac dočekivao rivale van svog grada, nastavljaju niz odličja. Ovaj put su bronzi sa državnog dodali bronzu sa Kupa. U finalnim duelima, pod imenom Sava, pobedili su Valis i Singidunum, pretrpevši samo poraz od moćne Banjice (igrači iz škole VK Partizan). Ovaj tim su predvodili Miroslav Petrović i Milivoje Branković.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa