21. april 2022.21. apr 2022.
F. Milovanović (foto: RK Metaloplastika)

F. Milovanović (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA

Odlučujući dueli

Sinoć je Metaloplastika šesti put igrala zvanični duel protiv Pančeva ove sezone. Nova pobeda bila je uslov da sve bude u rukama „plavih“. Vojvodina i Partizan putokaz za dalje
Sinoć je Metaloplastika opet igrala protiv Dinama. Dva tima su verovatno postavila rekord u međusobnim duelima tokom jedne sezone. Dva u B grupi Super lige, tri u plej ofu i jedan u Kupu su iza njih. U trenutku dok nastaje tekst ne znamo ishod duela odigranog sinoć, ali u nadi da je Metaloplastika odnela pobedu govorimo o dva možda i ključna duela u borbi za ostvarenje ambicija za ovu sezonu, a to je borba za vrh i bar drugo mesto.

-Naše ambicije su najviše i sve što je do nas mi ćemo učiniti da do kraja ostvarimo sve pobede i da vidimo za koju poziciju će to biti dovoljno. U Kupu smo pokazali da možemo protiv Vojvodine do kraja i cilj je pobeda i u tom meču, a potom i revanš Partizanu u Beogradu. Naše ambicije su velike, jer verujemo da smo značajno podigli formu i da imamo kvalitet da planove ostvarimo – ističu u klubu.
Koliko je to realno pokazaće baš dueli protiv Vojvodine i Partizana zakazani posle Vaskrsa.

Do kraja sezone
M’plastika:
Metaloplastika – Vojvodina
Partizan – Metaloplastika
Metaloplastika – Rudar (K)
Metaloplastika – Šamot (A)
Radnički (KG) – Metaloplastika
Radnički: Dinamo (D), Vojvodina (G), Partizan (D), Rudar (G), Metaloplastika (D).
Partizan: Rudar (G), Metaloplastika (D), Radnički (G), Dubočica (D), Dinamo (G).


Vojvodina je verovatno novi stari šampion. Pobedom u Beogradu je zadržala maksimalan učinak, male su šanse da je Rudar uspeo da ih namuči sinoć, te veliki imperativ nemaju u Šapcu, no stižu sa znatno većim motivom nego ranije. Nisu navikli da gube i silno žele sportsku osvetu za poraz u finalu Kupa. Da bi titula Novosađanima bila upitna, morali bi da pokleknu u Šapcu, a potom da ih u Novom Sadu šokira Radnički.

Realnija je borba za drugo mesto i SEHA ligu. Takmaci su Partizan i Radnički. Kragujevčani imaju prednost u odnosu na druga dva tima i mečeve na svom terenu protiv Šapčana i Beograđana, no i nezgodno gostovanje u Novom Sadu, dok su sinoć igrali u Leskovcu gde pobeda nije izvesna.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa