21. april 2022.21. apr 2022.

Kako provodite Uskršnje praznike?

Uskrs ću provesti kod kuće, u krugu porodice. Naravno, uz sve običaje koji idu uz ovaj praznik. Poslednjih godina, u našoj kući jaja se farbaju na malo moderniji način.

Slavko Dimitrijević, Foto: "Glas Podrinja"


Uskrs proslavljamo isključivo u porodičnom okruženju. Na jednom mestu se okupi cela porodica uz porodični ručak. To je tradicija. Svekrva jaja šara na tradicionalni način dok sam ja pristalica modernijeg načina, naravno u zavisnosti od slobodnog vremena.

Dragana Kojić, Foto: "Glas Podrinja"


Tradicionalno obeležavamo ovaj praznik svake godine. S obzirom da je ovo porodični praznik nemamo goste i tog dana ne idemo nigde. To je jako lepa tradicija u pravoslavlju, posebno za decu jer se šaraju jaja. Neki to rade i dalje na tradicionalni način, dok su neki modernizovali ukrašavanje.

Žarko Pavlović, Foto: "Glas Podrinja"


Uskrs provodim u krugu porodice. Sa radošću ispoštujemo tradiciju i sve običaje. Farbamo jaja, trpeza je tog dana bogatija. Ja jaja farbam na tradicionalni način, dok ćerke vole da isprobaju neke nove tehnike.

Lidija Stanišić, Foto: "Glas Podrinja"


Uskrs je jedan veliki Hrišćanski praznik koji slavimo porodično. Najlepši deo je taj što je porodica tada na okupu. Tih dana ne putujemo nigde već uživamo u porodičnoj idili. Šaranje jaja i poštovanje tradicije mi predstavlja zadovoljstvo.

Ana Stanković, Foto: "Glas Podrinja"


Ženski članovi porodice uživaju u šaranju jaja i pripremanju za ovaj veliki porodični praznik. Porodično okupljanje je neizostavni deo Uskrsa. Na našoj trpezi najčešće se mogu naći jaja crvene boje, ali ne izostavljamo i ostale.

Đorđe Damnjanović, Foto: "Glas Podrinja"

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa