21. april 2022.21. apr 2022.
Foto: PSD Cer

Foto: PSD Cer

PSD “Cer”

Planinarske avanture

Bikend iza nas naši planinari PSD Cer su proveli na tri različite lokacije. Za svakog po nešto, pa samim tim i planinari su mogli da izaberu svoju avanturu.

U petak 08.04 prva grupa planinara se uputila ka planini Željin koja se nalazi u centralnoj Srbiji, između donjeg Ibra i planina Kopaonik, Goč i Stolovi. Osvojena su dva vrha, Rogavska čuka 1785m nadmorse visine i Ploška čuka 1779 metara. Dužina staze je bila oko 20km. Smeštaj je organizovan u Jošaničkoj banji gde su planinari u slobodne vreme mogli i da uživaju u blagodetima ove banje.

Obišli su i vidikovac, muzej Prvog svetskog rata, rodnu kuću Milunke Savić, manastir Žiču.
Vikend koji je iskorišćen za planinarenje, uživanje i istorijske znamenitosti.

Druga grupa planinara u subotu 09.04. tradicionalno je posetila Neštin kod Bačke Palanke i učestvovala u akciji” Dan sremuša” koju organizuje udruženje građana Neština. Ovom akcijom promovisan je zdrav način života i značaj korišćenja sremuša u ishrani. Dužina staze je bila oko 12 km po obroncima Fruške gore. Uz druženje, avantura za pamćenje za sve učesnike ovog događaja.

Treća grupa planinara se odlučila da svoj slobodan dan u nedelju 10.04. pokloni našoj planini Cer i obiđe staze istočnog Cera. Vodič Mića je ovu avanturu kao i uvek učinio nezaboravnom bez obzira na vremenske uslove. Na stazi dužine 15 km planinari su mogli da idu stazama kojima se retko hoda. Potoci Cera i njegovi skriveni vodopadi samo su deo onoga što naša lepa planina može da vam pruži.

Planinarima ove akcije zavidimo pa zato ne čekajte ni vi!

Za početak otkrite lepote planine Cer a onda se upustite u ostale avanture sa našim društvom.
PSD Cer

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa