21. april 2022.21. apr 2022.
Nada u novo slavlje (foto: I. Veselinović, ŽRK Medicinar fb)

Nada u novo slavlje (foto: I. Veselinović, ŽRK Medicinar fb)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Nada i strepnja

Plej of još dostižan. Imperativ pobeda. Žal za propuštenim protiv Železničara. Tri ekipe u igri za jedno mesto
Kada znate da ste u dva navrata imali zaostatak od četiri gola u drugom poluvremenu, protiv ekipe iz vrha tabele, remi deluje kao odličan ishod. Kada znate da ste imali igrača više, gol više, zicer 30 sekundi pre kraja pri nešerešenom rezultat ne može a da ne ostane žal za pobedom, no Jovana Vasiljković je pokazala zašto je najbolji golman lige, a Medicinaru je i bod važan u dugoj borbi za plej of.

Medicinar - Železničar (I) 29:29 (16:18)
Hala Zorka. Gledalaca: 300. Sudije: Mandić (Petrovaradin) i Kovačić (Veternik). Sedmerci: Medicinar 5(2); Železničar 4(3) . Isključenja: Medicinar 14 ; Železničar 16 minuta.
MEDICINAR: Jarić, Obrenović 2, Kojić 2, Radović 8, Tomković 3 (1), Cvejić ( 7 odbrana), Kažić, Petrić Cvetinović, Vasić 3, Krstić 5 (1), Rakić, Ivković 5, Glišić (5 odbrana).
ŽELEZNIČAR: Žak, Čavić 5, Novaković, Čočaj 1, Tabak 3 (1), Todorović, Kovačić 6, Paunić 4 (1), Simić 4, Živkov 2, Jovanović, Bakša 1, Šindić 2, Vasiljković (16 odbrana), Tešić.


Naredne srede, 27. aprila u Šapcu gostuje Naisa, u velikom derbiju gde samo pobeda čuva nadu i koliko-toliko realne šanse pred poslednje kolo, dok svaki drugi ishod znači gubljenje i matematičkih prilika za poziciju četiri. Nišlijke su imale problema tokom leta, oporavile su se, napravile snažan tim i još uvek su prvi favorit za plej of, no kup sučeljavanje u Šapcu je pokazalo da Medicinar može protiv njih.

-Zadovoljan sam borbenošću i trudom, odnosno pristupom igračica posle emotivnog pražnjenja u Kupu i kratkog vremena za pripremu. Nemamo imperativ plej ofa, ali imamo želju i mogućnost. Ne zavisi sve od nas, ali šanse nisu male. Mi moramo da pobedimo obe utakmice i nadamo se će i sreća biti na našoj strani – rekao je Nenad Tešić, vrišlac dužnosti trenera Medicnara posle ostavke Sandre Kolaković.



Borba traje
Poraz Radničkog u Boru je odlična vest. Sada su Šapčanke poravnate na petom mestu sa Kragujevčankama, ali uz bolji međusobni bilans. Naisa je dva kola pre kraja četiri boda ispred, što deluje kao sigurna prednost, međutim njih čeka gostovanje u Šapcu, a potom i meč protiv prvog favorita lige Bekamenta. Medicinar posle Naise gostuje u Novoj Pazovi. Niš je slavio 30:29 protiv Šapčanki u prvom delu sezone, te je važna pobeda Medicinara od najmanje dva gola razlike. Nije nerealno da i Radnički sa dve pobede (Vrbas u Kragujevcu i Beograd u Beogradu) takođe ima 24 boda na kraju sezone, a u grupi od tri ekipe Medicinar je sa tri pobede apsolutno najbolji.

Jasno je da će u plej of: Bekament, Jagodina i Železničar, kao i da će u niži rang Crvena Zvezda i Beograd, dva tima koja su letos ušla u elitu. Srem i Kikinda su najbliži plasmanu iz Super B lige, ali je konkurent i Pančevo.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa