21. april 2022.21. apr 2022.
Za miran finiš sezone – FK Mačva

Za miran finiš sezone – FK Mačva

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Borba za miran finiš

Prilika da se što ranije osigura opstanak. Juče u Novom Sadu. Favoriti protiv Zlatibora. Devet bodova iz tri kola garantuju mir
Mnogo prilika je ove sezone propustila šabačka Mačva, nadamo se da ovu poslednju preostalu neće. Ona se zove miran finiš sezone. Timok je bio nezgodan takmac, ali je golom Tojčića savladan. Juče je šabački tim igrao u Novom Sadu protiv odavno prežaljenog Kabela. Uz svako poštovanje za mladost i talenat ove ekipe, ne bi smeo da se ponovi kiks i gubljenje dva boda kao krajem godine.

- Mi smo u dobroj poziciji i želimo da što ranije obezbedimo svoj status kako ne bi imali pritisak u poslednjim kolima gde će izvesno biti mnogo tenzije. Taktički napredujemo, deluje mi da igramo sve bolje i zato sam optimista – rekao je trener Milan Milanović.

Mačva – Timok 1:0 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 500. Glavni sudija: Nikola Bikić (Zrenjanin); pomoćnici: Lovre (N. Sad) i Tomović (Pančevo). STRELAC: Tojčić u 74. minutu. ŽUTI KARTONI: Belić, Pešić, Marjanović (Mačva); S. Petrović (Timok).
MAČVA: Samurović, Jevtić, Pešić, Kukuličić (Panić), Belić, Arambašić (Čvorić), Marjanović, Tojčić, Mijailović (Arnautović), Adamović, Mićanović (Ristović).
TIMOK: N. Petrović, L. Nikolić (Ristić), Simonović, Pantić (U. Nikolić), Đukić (Martin), Tričković, Božović (R. Nikolić), Žerjal, Davidović (Anđelković), S. Petrović, Čukubuka.



Vaskršnji vikend je bez prvoligaškog fudbala, no već u sredu, 27. aprila, Zlatibor, stiže u Šabac. Osvojili su vredan bod u Dobanovcima, juče im je gostovao Rad. Upravo „građevinari“ su naredni protivnik Mačve posle duela u sredu. Šapčani će na Banjicu prvog maja.

Iako je prvobitnim propozicijama za sezonu 2021/22. FSS predvideo da u niži rang odlazi šest ekipa, a prve dve posle plej ofa odlaze direktno u Super ligu, tokom sezone je došlo do promene. Odlučeno je da ne bude smanjenja Super lige na 14 ekipa, te umesto šest, četiri ekipe iz Prve lige odlaze u srpskoligaški rang.
D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa